Nyheter

Nyheter

2årig tik söker nytt hem, se mer här >>

1/6
Vi har fått en ny bild på Mimmu som ni ser under kullinfo, Diez och gå till Hej Mimmu. Tack för bilden Jukka.

26/5
Vi har fått nya bilder på Mimmu och Hotchi om ni ser under kullinfo, Diez och gå ner till Hej Mimmu och Hotchi. Tack för bilderna Jukka och Eva. 
Samt en ny bild på Viky som ni ser under kullinfo, Sira och gå till Frost Viking. Tack för bilden Marica. 

23/5
Vi har fått en ny bild på Hyoki som ni finner under kullinfo, Diez och gå ner till Hyoki. Tack för bilden Alice. 

Idag säger vi även stort GRATTIS till vår Sira kull som fyller 13 år. Grattis Freyia, Fenni, Viky och Sven. Hoppas ni alla får en underbar dag. Våra tankar går även till dem som redan lämnat oss - Fjodor, Vitus och Faina. 

7/5
Vi har fått nya bilder på Hotchi, Hachiki och Bob och ni ser dem under kullinfo och gå till Diez - Hotchi och Hachiki och till Isitala och gå ner till Phoenix/Bob. Tack för bilderna Eva, Helga och Maja. 

4/5
Några nya bilder på Pilvi i hennes galleri och under våra hundar
Vi har även fått en ny bild på Mika som ni finner under våra hundar - hundar vi haft och gå in på Tamika.  Tack för bilden Jenny. 

3/5
Några nya bilder på Qluri och Minja i deras galleri samt under våra hundar. 

2/5
Några nya bilder på Enola och Izzie i deras galleri samt under våra hundar.

1/5
Några nya bilder på Tatiyana, Yumi och Vilda i deras galleri. 

29/4
Idag är ingen vanlig dag för idag är det Aneiras födelsedag. Hurra för våran Aneira som fyller 14 år. Våra tankar går även till hennes bröder i Geardni kullen som inte längre är med oss. 
GRATTIS Aneira!! Dagen kommer firas med långpromenad och pannkakstårta.
25/4
Vi har fått en ny bild på Phiri som ni ser under kullinfo Isitala, och gå till Phiri. Tack för bilden Martin.

24/4
Vi har fått en nya bilder på Hachiki som ni ser under kullinfo, Diez och gå till Hachiki. Tack för bilderna Helga.

21/4
Vi har fått en ny bild på Mimmu som ni ser under kullinfo, Diez och gå till Hej Mimmu. Tack för bilden Jukka. Samt en ny bild på Diona som ni finner under kullinfo, Mapacha och gå ner till Diona. Tack för bilden Karin. 

17/4
Idag säger vi stort GRATTIS till vår Mapacha kull som fyller 5 år. Grattis De Koda och Diona och hopas ni får en underbar dag!!

15/4
Vi har fått nya bilder på Bob och ni ser dem under kullinfo, Isitala och gå till Phoenix/Bob. Tack för bilderna Maja. 
Ritza har genomfört BPH i helgen. 

12/4
Idag säger vi stort GRATTIS till vår Zima kull som fyller 6 år. Grattis Qluri, Qanuk, Qaxi, Qasper och Qiyo och hoppas ni får en underbar dag. 

Vi säger även GRATTIS till vår Isitala kull som fyller 4 år. Grattis till Pilvi, Pältsa, Pixie, Bob, Max, Trulls, Phiri och Preben. Hoppas ni alla får en underbar dag!!

7/4
Ny bild på Mimmu och ni ser den under kullinfo, Diez och gå ner till Hej Mimmu. Tack för bilden Jukka. 

6/4
Pältsa har startat DP10 på tunga banor med massa ny snö och det gjorde det bra. Se mer under resultat. 
Nya bilder på Heda och Heikki under kullinfo, Diez och gå till Heda och Heikki. Tack för bilderna Angelica och Pauline. 

4/4
Idag säger vi GRATTIS till Vilda och Vida i vår Sorelle kull som fyller 4 år. Stort GRATTIS och hoppas ni får en underbar dag!3/4
För 19 år sedan föddes kennelns första kull och för 7 år sedan föddes barnbarnen till vår Kiska som var från vår första kull. Stort GRATTIS till vår Tresna kull som fyller 7 år idag. Grattis Dot, Nasti, Nessie, Naska, Primus och Nikita. Hoppas ni alla får en underbar dag!


1/4
Vi har fått nya bilder på några av födelsedagsbarnen och ni ser dem under kullinfo, Diez och gå till Herr Blanco, Hachiki, Hailo/Aston, Hej Mimmu och Hyoki. Tack för bilderna, Jesper, Helga, Jenny, Jukka och Alice. 
Vi har även fått flera nya bilder på Ritza som ni finner under kullinfo, Erori och gå ner till Ritza. Tack för bilderna Fredrik. 
Vi har även fått en bild på Bob och ni ser den under kullinfo, Isitala och gå ner till Phoenix/Bob. Tack för bilden Maja. 

31/3
Idag fyller viran Diez kull 1 år. Stort GRATTIS till Heda, Mimmu, Luna, Hachiki, Hyoki, Blanco, Bolt, Heikki, Aston och Hotchi. Hoppas ni alla får en underbar dag!!
30/3
Vi har fått nya bilder på Bolt och ni ser dem under kullinfo, Diez och gå er till Haddock Bolt. Tack Anna för bilderna. 

28/3
Idag säger vi stort GRATTIS till vår Chiquita kull som fyller 7 år. Grattis Bixie, Buffy, Buddha, Bialka, Bajka, Bronya och Stella. Hoppas ni alla får en underbar dag!

25/3
Vi har fått en ny bild på Yaisa och ni ser den under kullinfo, Isita och gå ner till Yaisa. Tack för bilden Ann. 

24/3
Idag säger vi GRATTIS till vår Rapido kull som fyller 2 år. Stort grattis till Minja, Maya, Milou, Milos och Fuyu och hoppas ni alla får en underbar dag. Våra tankar går även till Mayla som inte finns med oss längre..23/3
Idag säger vi stort GRATTIS till vår Isita kull som fyller 8 år. Grattis Yumi, Yulle, Yaisa, Yrja och Ylva och hoppas ni alla får en bra dag!


22/3
Idag säger vi stort GRATTIS till vår Eira kull som fyller hela 10år. 
Grattis vår egen Tatiyana samt syskonen Tamika, Tikaani, Teo, Temudjin, Titeuf, Tigrou, Talvi och Zeke. Hoppas ni alla får en underbar dag. 
18/3
Ny bild på Izzie och Elli och ni ser den på deras sida. 

15/3
Vi har fått nya bilder på snart 13 åriga Freyia som fortfarande är pigg och med på allt. Ni ser bilderna under kullinfo, Sira och gå ner till Freyia. Tack för bilderna Jytte. 

3/3
Igår hade vi fin besök av Hyoki med familj. Så skoj att se han igen och han har verkligne växt upp till en fin och trevlig kille. Det blev en del bus och jag lyckades få några bilder på honom också och ni ser dem under kullinfo, Diez och gå ner till Hyoki. 
Tack för besöket och hoppas vi snart ses igen. 

29/2
Nya bilder på Max och Reggie och ni ser dem under kullinfo, Isitala och gå till Primo/Max samt Erori och gå till Regina Bianca. Tack för bilderna Lina och Agneta. 

28/2
Maya och Milou är röntgade och ni ser resultatet under kullinfo, Rapido och gå till Maya och Milou. Tack Jose för du röntgade. 

24/2
Nya bilder i galleriet från några av våra slädturer. Ny indexbild från en tur i Hede. 

23/2
Vi har fått nya bilder på Hyoki och Hachiki och ni ser dem under kullinfo, Diez och gå ner till Hyoki och Hachiki. Tack för bilderna Alice och Helga. 

Igår hade vi besök av Aston hos oss i Hede och vi provade lite släde mm. Nya bilder på Aston finns under kullinfo, Diez och gå till Aston/Hailo. 
Tack för besöket Ronnie, Jenny, Jack och Molly, ses snart igen. 

Några nya bilder på våra hundar och ni ser dem på deras egen sida - Izzie, Yumi, Minja, Elli, Dot och Enola. 

20/2
Vi har fått några bilder på tävlingarna i Furudal som ni finner under galleri. Tack för bilderna Anette. 

18/2
Vi har fått nya bilder på Brynolf och Heda och ni finner dem under kullinfo, Erori och gå till Ryno/Brynolf eller kullinfo, Diez och gå till Heda. Tack för bilderna Angelica.
Vi har även fått nya bilder på Mimmu och Hyoki och ni ser dem under kullinfo, Diez och gå ner till Hej Mimmu samt Hyoki. Tack för bilderna Jukka och Alice.

17/2
Några nya bilder på Izzie på hennes sida här >>
Milos är röntgad och ögonlyst och ni ser resultatet under kullinfo och gå ner till Rapido. Tack för ni kollade Adis och Othilia.

16/2
Länge sedan det var uppdatering nu, men ska försöka hinna i kapp lite nu. Senaste veckan har vi varit på samojedernas stora vintervecka med Nordiska mästerskapen i drag. Hur det gick i draget kan ni se under resultat. 
Hundarnas sidor och även sidan våra hundar är uppdaterade, bruksmeriterade samt champion sidan är uppdaterade. 
Mer bilder och uppdatering är på väg inom kort...

28/1
Vi har fått nya bilder av Fynn och ni ser några av dem under kullinfo, Kluci och gå till Dorian Fynn. Tack för bilderna Denise. En av bilderna ser ni även på indexsidan. 

22/1
Vi har fått nya bilder från Bolt och ni finner den under kullinfo och gå till Diez - Haddock Bolt Tack för bilderna Anna. 
Vi har även haft besök av Blanco och ni ser nya bilder på honom under kullinfo, Diez och gå ner till Herr Blanco. Tack för besöket Jesper och Anneli, så skoj att träffa er och Blanco igen. 

17/1
Vi har fått en ny bilder från Blanco och ni finner den under kullinfo och gå till Diez - Herr Blanco. Tack för bilden Jesper.

14/1
Vi har fått en ny bild på Thorri och ni ser den under kullinfo, Kluci och gå ner till Don Thorri. Tack för bilden Rietje. 

5/1
Vi har fått nya bilder från Bolt och ni finner dem under kullinfo och gå till Diez - Haddock Bolt. Tack för bilderna Anna.

4/1
Vi har fått nya bilder från Hyoki och Trulls och ni finner dem under kullinfo och gå till Diez - Hyoki samt Isitala och gå till Prins Trulls. Tack för bilderna Alice och Moa. 

3/1

Då var det dags att summera det gångna året och önska er en god fortsättning på det nya och hoppas det har många roliga saker med sig.

Året som passerade gav oss många härliga turer med hundarna både i vintermiljö och en hel del hemmavid. Vi fick en ny kull under våren efter vår Dot och det blev hela 10 nya fina valpar som sedan fått fantastiskt fina hem och de har utvecklats väldigt fint hittills och vi ser med spänning fram emot att se vad det ska bli av dessa.

Jag har varit på några utställningar och hundarna som varit med har gjort bra ifrån sig. Pilvi tog sitt tredje cert på rasspecialen i Furudal och blev därmed champion. Vilda har under året tagit sitt första cert och Aneira ställdes ut med excellent och var då lite över 13 år. Härligt med de gamla och pigga hundarna även om just Aneira inte alls gillar utställning och surar lite, men utan utställningskoppel och med godis blir det skoj igen. Vi tackar även er valpköpare som ställt under året och vi som träffats även tack för sällskapet och skoj att se er och era snötroll. Vi tackar även er som gett er på någon form av meritering/prov eller tävling av någon form och säger bra jobbat och skoj att ni testar oavsett vad ni gör så gäller det ju att ha skoj tillsammans.

I draget har vi tagit beslut att dra ner på tävlandet och Fredrik har slutat tävla helt. Sista tävlingen gjorde han på 2023 års Nordiska mästerskap för samojed och där gick han återigen hem vinnande i 4 spanns klassen. Fredrik har därmed vunnit de nordiska mästerskapen 12 gånger varav 11 gånger är i följd. De flesta gånger i 4 spann men även några i 6 spann. Linda kommer eventuellt tävla några gånger till, men det blir inte flera tävlingar per år eller så längre då vi känner att vi gjort vårt och bevisat vårt i den världen. Även Linda har ju flertalet segrar bakom sig på tex Nordiska mästerskapen. Vi kommer i stället njuta av härliga turer på fina platser med våra hundar och bara ha det bra utan stress osv som det gärna blir vid tävling. Kanske dyker vi upp vid någon tävling för att köra eller för att kika, det får framtiden helt enkelt utvisa.

Bixie flyttade under våren till Norge och bor nu tillsammans med sin moster Fenni bland annat. Jag ser att hon har det underbart bra och vi är så tacksamma för alla rapporter och bilder mm.

Vi har även förlorat några Snötroll under året och det är alltid tråkigt och där går våra tankar till deras familjer och vi tackar för ni gav våra Snötroll så fina liv hos er. Den bortgång som kändes mest hos oss var såklart Leia då hon bodde sina första år med oss och givetvis har en extra plats i våra hjärtan. Hon lämnade i en väldigt aktningsvärd ålder av närmare 16år, vilket vi såklart är oerhört tacksamma för. En annan hård bortgång var ju förstås Mayla som lämnade sin familj alldeles för tidigt och våra tankar går såklart till hennes familj. Stor kram till er.


Vi vill även passa på att tacka för alla fina bilder, filmer, mail och besök vi fått av er valpköpare under året. Det är guld värt att få följa era vovvar på olika sätt och se och höra vad ni hittar på så stort tack för det.

Nu blickar vi framåt över 2024 och ser närmast fram emot lite avkopplande vintersemester samt hoppas vi på valpar till våren. Hoppas vi ses och hörs.


30/12
Vi har fått nya bilder från Yulle och ni finner en av dem under kullinfo, Isita och gå ner till Yulle. Tack för bilderna Hampus.

26/12
Vi har fått nya bilder på Qiyo, Max och Thorri och ni ser dem under kullinfo, Zima och gå ner till Qiyo, Isitala och gå ner till Primo/Max samt Kluci och gå ner till Don Thorri. 
Stort tack för bilderna Carole, Lina och Rietje. 

25/12
Vi har fått nya bilder av Aston, Ritza och Max och ni ser dem under kullinfo, Diez och gå till Hailo/Aston, Erori och gå till Ritza samt Isitala och gå till Primo/Max. 
Tack för bilderna Jenny, Fredrik och Lina. 

23/12
Vi har fått nya bilder och ni ser dem under kullinfo och sedan till Diez och Haddock Bolt, Dots och gå till Iris, Rapido och gå till Mafuyu, Sorelle och gå till Vida samt Sira och gå till Freyia. 
Tack för bilderna Anna, Florian, Madeleine och Jytte. 

22/12
Vi har fått en ny bild på Roy och ni finner den under kullinfo, Erori och gå till Roy. Tack för bilden Malgorzata.

21/12
Vi har fått nya bilder och ni ser dem under kullinfo, Diez och gå till Hailo/Aston samt till Hej Mimmu samt under Isitala och gå till Preben. Även till Tresna och gå till Nyfikne Primus och till Kluci och gå ner till Dutch Stout samt även till Tamika,
Tack för bilderna Jenny, Jukka, Moa, Kari, Svetlana och Jenny.

19/12
Vi har fått nya bilder på Hera/Luna och ni ser dem under kullinfo, Diez och gå ner till Hera Tack för bilderna Josefine.

13/12
Vi har fått nya bilder på Hotchi och ni ser dem under kullinfo, Diez och gå ner till Hotchi. Tack för bilderna Eva.

3/12
Vi har fått nya bilder av Yulle och Rejza och ni ser dem under kullinfo, Isita och gå ner till Yulle samt kullinfo, Erori och gå ner till Rejza. Tack för bilderna Hampus och Camilla. 

2/12
Vi har fått nya bilder på Mimmu och ni ser en av dem under kullinfo, Diez och gå ner till Hej Mimmu. Tack för bilderna Jukka.

1/12
Vi har fått nya bilder på Hyoki och ni ser dem under kullinfo, Diez och gå ner till Hyoki. Tack för bilderna Alice.

25/11
Fuyu är röntgad och du kan se resultatet under kullinfo, Rapido och gå till Mafuyu. Tack Florian och Lisa för ni kollade. 

21/11
Vi har fått nya bilder på Hachiki och ni ser dem under kullinfo, Diez och gå ner till Hachiki. Tack för bilderna Helga.

13/11
Vi har fått en ny bild på Phiri och Rex och ni ser dem under kullinfo, Erori och gå till Rex samt Isitala och gå till Phiri. Tack för bilderna Kristin och Martin. 

4/11
Vi har fått några nya bilder på Hyoki och Hachiki och ni ser dem under kullinfo, Diez och gå ner till Hyoki och Hachiki. Tack för bilderna Alice och Helga.

3/11
Vi har fått nya bilder på Aston och ni ser dem under kullinfo, Diez och gå ner till Hailo/Aston Tack för bilderna Jenny.

2/11
Minja är röntgad och ni ser resultatet under kullinfo, Rapido- Minja samt under våra hundar- Minja. 

31/10
Vi har fått nya bilder på Mimmu och ni ser dem under kullinfo, Diez och gå ner till Hej Mimmu. Tack för bilderna Jukka.

22/10
Vi har fått en ny bild på Heikki och ni ser den under kullinfo, Diez och gå ner till Heikki. Tack för bilden Pauline.

20/10
Vi har fått nya bilder på Hera/Luna och ni ser dem under kullinfo, Diez och gå ner till Hera Tack för bilderna Josefine.

15/10
Idag hade vi besök av Blanco så det blev en massa lek och bus. Lite nya bilder på Blanco under kullinfo, Diez och gå ner till Herr Blanco. Tack för besöket Jesper och Annelie.
Även en busbild här till vänster.


I går var jag på utställning och ni ser hur det gick under resultat. Hotchi var också med så även en ny bild på honom under kullinfo, Diez och gå till Hotchi. Tack för ni kom Eva och Thure, så skoj att se han igen och ni var så duktiga. 
På plats kom även Diesel med familj på besök så roligt att träffas igen. Tack för ni kom förbi med er fina kille. Tyvärr blev det inga bilder då jag som vanligt glömde det. 

Vi har även fått nya bilder av Heikki och Bolt som ni finner under kullinfo, Diez och gå till Heikki respektive Haddock Bolt. Tack för bilderna Pauline och Anna. 
Även en ny bild på Izzie på hennes sida här. 

11/10
Vi har nåtts av det extremt tråkiga beskedet att Mayla har vandrat vidare över regnbågsbron. Detta är verkligen fruktansvärt och absolut inte rättvist på en så ung hund, men veterinären kunde tyvärr inte göra mer för henne. Våra tankar går såklart extra mycket till hennes familj i denna svåra tid. 
Vila i frid Mayla. 

7/10
Vi har fått en ny bild på Hachiki och ni ser den under kullinfo, Diez och gå ner till Hachiki. Tack för bilden Helga.

5/10
Vi har fått en ny bild på Mimmu och ni ser den under kullinfo, Diez och gå ner till Hej Mimmu. Tack för bilden Jukka.

3/10
Vi har fått en ny bild på Stout och ni ser den under kullinfo, Kluci och gå ner till Dutch Stout. Tack för bilden Svetlana.

2/10
Vi har fått nya bilder på Hyoki och ni ser dem under kullinfo, Diez och gå ner till Hyoki. Tack för bilderna Alice.

29/9
Nya bilder på Izzie på hennes egen sida. 

Vi har haft besök av Fuyu och Iris och några nya bilder på Fuyu ser ni under kullinfo, Rapido och gå till Mafuyu. 
Samt en busbild på systrarna Izzie och Iris här till vänster. 

Minja har varit på ögonlysning och ni ser resultatet under kullinfo och gå ner till Rapido- Minja. 

27/9
Vi har fått en nya bilder på Hachiki och ni ser dem under kullinfo, Diez och gå ner till Hachiki. Tack för bilderna Helga.
Även en ny bild på vår Yumi på hennes egen sida. 

24/9
Igår var jag och Vilda i Tånga hed på utställning och ni ser hur det gick under resultat.
Vildas sida är uppdaterad samt några nya bilder på hennes sida också.
Även några nya bilder på Tatiyana på hennes egen sida.

18/9
Vi har fått nya bilder på Luna och Hotchi och ni ser dem under kullinfo, Diez och gå ner till Hera/Luna samt Hotchi.  Tack för bilderna Henrik och Eva.

14/9
Vi har fått nya bilder på Bolt och ni ser dem under kullinfo, Diez och gå ner till Haddock Bolt. Tack för bilderna Anna.

12/9
Vi har fått en ny bild på Hachiki och ni ser dem under kullinfo, Diez och gå ner till Hachiki. Tack för bilden Helga.

9/9
Vi har fått nya bilder på Blanco och Thorri och ni ser dem under kullinfo, Diez och gå ner till Herr Blanco samt kullinfo, Kluci och gå till Don Thorri. Tack för bilderna Jesper och Rietje.
Även en ny indexbild som är på Thorri. 

8/9
Vi har fått nya bilder på Heda och Brynolf och ni ser dem under kullinfo, Diez och gå ner till Heda samt kullinfo, Erori och gå till Ryno/Brynolf. Tack för bilderna Angelica.

7/9
Vi har fått en ny bild på Thorri och ni ser den under kullinfo, Kluci och gå ner till Don Thorri. Tack för bilden Rietje.

4/9
Vi har fått nya bilder på Luna och ni ser dem under kullinfo, Diez och gå ner till Luna/Hera. Tack för bilderna Josefine.

1/9
Idag säger vi stort GRATTIS till vår Erori kull som fyller 4år. Grattis Rejza, Reggie, Ritza, Roxi, Brynolf, Rasmus, Roy, R-Odin och Rex och hoppas ni alla får en underbar dag!


31/8
Vi har fått nya bilder på Fuyu, Iris och Mimmu och ni ser dem under kullinfo, Rapido och gå till Mafuyu, Dots och gå till Iris  och under Diez och gå till Hej Mimmu. Tack för bilderna Florian och Jukka. 

30/8
Ivaldi är röntgad och ni ser resultatet under kullinfo, Dots och gå till Ivaldi. Tack Nivine för ni kollade. 
Samt en ny bild på Phir och hans kompis under kullinfo, Isitala och gå ner till Phiri. Tack Martin för bilderna. 

29/8
Idag säger vi stort GRATTIS till vår Dots kull som fyller 2 år. Grattis Izzie, Iris och Ivaldi och hoppas ni får en underbar dag!


28/8
Vi har fått nya bilder på Ritza och ni ser några av dem under kullinfo, Erori och gå ner till Ritza. Tack för bilderna Fredrik. 
Även en ny bild på Yumi som ni ser i hennes galleri under sidan Yumi. 

25/8
Vi har fått nya bilder på Milos, Diesel och Hachiki och ni ser dem under kullinfo, Rapido och gå ner till Milos, Kluci och gå ner till Diesel samt Diez och gå ner till Hachiki. 

Tack för bilderna Othilia, Jeanette och Helga. 

23/8
Idag säger vi stort GRATTIS till vår Kluci kull som fyller 2 år. Grattis Fynn, Stout, Thorri, Diesel och Kiwi och hoppas ni får en underbar dag!


18/8
Vi har fått nya bilder på Hachiki och ni ser dem under kullinfo, Diez och gå ner till Hachiki. Tack för bilderna Helga.

16/8
Kiwi är ögonlyst och ni ser resultatet under kullinfo, Kluci och gå till DJ Kiwi. Tack Angelica för du kollade. 

Vi har fått en ny bild på Herr Blanco och ni ser den under kullinfo, Diez och gå ner till Herr Blanco. Tack för bilden Jesper.

15/8
Vi har fått nya bilder på Yulle och ni ser dem under kullinfo, Isita och gå ner till Yulle. Tack för bilderna Hampus.

12/8
Vi har fått nya bilder på Hyoki och ni ser dem under kullinfo, Diez och gå ner till Hyoki. Tack för bilderna Alice.

8/8
Vi har fått nya bilder på Hachiki, Hotchi och Heikki och ni ser dem under kullinfo, Diez och gå ner till Hachiki, Hotchi och Heikki. Tack för bilderna Helga, Eva och Pauline.

31/7
Vi har fått nya bilder på Heda och ni ser dem under kullinfo, Diez och gå ner till Heda. Tack för bilderna Angelica. 

27/7
Vi har fått nya bilder på Ivaldi och Bolt och ni ser dem under kullinfo, Dots och gå till Ivaldi och till Diez och gå till Haddock Bolt. Tack för bilderna Alvhild och Anna. 

26/7
För fjärde gången har kenneln tilldelats Svenska kennelklubbens bruksuppfödarpris. Ni ser det här >>
Tack alla valpköpare som gjort detta möjligt. 

25/7
Vi har fått en ny bild på Aston, Heda och Mimmu och ni ser dem under kullinfo, Diez och gå ner till Hailo/Aston, Heda och Hej Mimmu. Tack för bilderna Jenny, Angelica och Jukka. 

Samt en ny bild på Kiwi och ni ser den under kullinfo, Kluci och gå ner till DJ Kiwi. Tack för bilden Angelica. 

24/7

Idag säger vi Stort grattis till vår Yuki kull som fyller 10 år. Grattis Elli, Enola, Eluk och Everest och hopas ni alla får en underbar dag. Våra tankar går givetvis till vår Enyi som nyligen ryckets ifrån och som också skulle fyllt 10 år idag. 
19/7
Vi har fått en ny bild på Bob och ni ser den under kullinfo, Isitala och gå ner till Phoenix/Bob.Tack Maja för bilden.

18/7
Vi har fått några nya bilder  på Pixie, Bolt och Primus. Ni ser dem under kullinfo, Isitala och gå ner till Pixie och till, Diez och gå ner till Haddock Bolt samt till Tresna och gå ner till Nyfikne Primus. Tack för bilderna Johanna, Anna och Kari. 

15/7
I torsdags började dagen som vanligt och hundarna fick en liten springtur respektive promenad på morgonen och sedan blev det lite hundgårdshäng  med lek under dagen. Men så kom sen eftermiddagen och allt förändrades. Från ena sekunden till den andra var Enyi nästan borta. Vi åkte i full fart till veterinären som en kort stund försökte hjälpa henne innan de fick inse att det inte gick att rädda henne och vi fick låta henne vandra över regnbågsbron till sin mamma. Chocken är enorm när vi fick ta farväl av vår älskade Enyi som om ca 10 dagar skulle fylla 10år. Det gör ont och saknaden är stor men veterinärens ord värmer lite. Hon sa tänk vilket underbart liv att få må bra och göra det hon älskade ända in i det sista och så bara borta. Hon har rätt det är ju ett bra liv, men chocken för oss runt omkring är enorm. Vi hade ju trott att du skulle stanna några år till hos oss. 
Enyi var en hund som alltid var taggad på fart och på att springa och då i galopp, trav var något man fick använda när det mesta trycket hade lättat. En enkel och lugn hund inne och full fart ute. Vi har många härliga minnen tillsammans och vi gläds åt dem och åt dina barn och barnbarn.
Vila i frid älskade Enyi, vi saknar dig!
Våra hundar är uppdaterad med en liten text till Enyi och vi har flyttat ner Enyi till In loving memory. 

9/7
Vi har fått glada nyheter från Holland att Qiyo har erövrat titeln LP2 för långdistanstester i Tyskland. Stort grattis André och Carole och bra jobbat. Qiyos sida samt bruksmeriterade hundar är uppdaterade med den nya titeln. 

Vi har fått en ny bild på Mimmu som ni finner under kullinfo, Diez och gå ner till Hej Mimmu. Tack för bilden Jukka. 

I värmen får man leka en del med vatten och vi har främst fyra hundar Enola, Elli, Qluri och Yumi som älskar att leka med vattenslangen och bita i vattnet. Några nya bilder här till vänster, samt någon ny på Enolas sida och Yumi sida och en ny indexbild på Enola. 

7/7
Vi har fått nya bilder på Blanco och Hera/Luna och ni ser några av dem under kullinfo, Diez och gå ner till Herr Blanco, Hera/Luna. Tack för bilderna Jesper och Henrik.

6/7
Vi har fått nya bilder på Bolt och Heda och ni ser några av dem under kullinfo, Diez och gå ner till Haddock Bolt samt Heda. Tack för bilderna Anna och Angelica.

4/7
Vi har fått nya bilder på Hachiki, Blanco och Mimmu och ni ser några av dem under kullinfo, Diez och gå ner till Hachiki, Herr Blanco och Hej Mimmu. Tack för bilderna Helga, Jesper och Jukka.

1/7
Vi har fått nya bilder på Hotchi och Mimmu och ni ser några av dem under kullinfo, Diez och gå ner till Hotchi samt Hej Mimmu. Tack för bilderna Eva och Jukka. 

27/6
Vi har fått nya bilder på Aston, Bolt, Hyoki, Hotchi, Hachiki och Mimmu och ni ser några av dem under kullinfo, Diez och gå ner till respektive valp. 
Tack för bilderna och uppdateringar Jenny, Anna, Alice, Eva, Helga och Jukka.

Igår var jag och hälsade på Aston och med mig var även Blanco med ägare och det blev såklart en massa bus. Någon ny bild även på Blanco under länken ovan. Samt någon bus bild här till vänster. Tack så mycket Jesper, Annelie, Ronnie och Jenny för en trevlig kväll. 

För en vecka sedan kom beskedet via länge annat skulle komma och som vi bävat för. Leia som närmar sig 16 år fick vandra vidare över regnbågsbron. En extremt ärofylld ålder att uppnå men ack så tungt och jobbigt. Leia har flyttat ner till In loving memory på sidan våra hundar. Våra tankar och stora kramar går såklart extra mycket till Hannah där Leia bott de senaste 10 åren. Tack för allt Hannah. 

16/6
Vi har fått en ny bild från Heikki och ni ser den under kullinfo, Diez och gå ner till Heikki. Tack Pauline för bilden.

15/6
Idag har vi nåtts av den tråkiga nyheten att Auviq/Smulor inte finns med oss längre. Smulor blev strax över 13 år. Våra tankar går såklart till familjen som mist sin vän. Stort tack Birgit och Hartmut för ni gav Smulor ett så härligt liv med er. Stor kram till er och ta hand om er. 
R.I.P Snötrollens Geardni Auviq "Smulor"

14/6
Vi har fått en ny bild från Hotchi och ni ser den under kullinfo, Diez och gå ner till Hotchi. Tack Eva för bilden.

11/6
Vi har fått lite bilder från Hera och ni ser dem under kullinfo, Diez och gå ner till Hera. Tack Josefine för bilderna.

7/6
Vi har fått lite bilder på de nyligen flyttade valparna och ni finner några av dem under kullinfo, Diez och sedan kika på Herr Blanco, Hyoki, Hailo/Aston, Heikki, Hej Mimmu och Haddock Bolt.
Tack Jesper, Alice, Jenny, Pauline, Päivi och Anna för bilderna. 

5/6
Igår flyttade Hej Mimmu till sin nya familj och vi önskar henne stort lycka till. Nya bilder under kullinfo, Diez och gå ner till Hej Mimmu. 

4/6
Igår flyttade Haddock Bolt och Hera och vi önskar dem lycka till i sina nya familjer. Nya bilder på dem under kullinfo, Diez och gå ner till Haddock Bolt och Hera. 

3/6
Diesel är röntgad och nis er resultatet under kullinfo, Kluci och gå till Diesel. Tack Jeanette för ni kollade. 

Igår flyttade Hyoki till sin nya familj och vi önskar honom lycka till. Nya bilder på Hyoki finns under kullinfo, Diez och gå ner till Hyoki. 

30/5
Igår flyttade även Heikki och ni ser nya bilder även på han under kullinfo, Diez och gå ner till Heikki. Lycka till med Heikki nu. 

29/5
Vi har fått en ny bild på Rejza som ni ser under kullinfo, Erori och gå ner till Rejza. Tack för bilden Camilla. 

Valparna har börjat flytta och ni ser bilder på dem i deras egna gallerier under kullinfo, Diez. 
Vi önskar alla stort lycka till!

Vi har även mottagit några bilder under deras resa hem eller efter de kommit hem och det tackar vi för. Någon ny bild finns på Hachiki och flera nya på Heda. Samt ny indexbild på Heda och Brynolf- Snötrollens Erori Ryno som tydligt visar att han kommer ta hand om henne. Tack för underbara bilder Angelica. Tack även alla andra för fina bilder, filmer och uppdateringardet värmer. 

25/5
Stout är ögonluyst och ni ser resultatet under kullinfo, Kluci och gå till Dutch Stout. Tack Svetlana för ni kollade.

Nya bilder på valparna

24/5
Nya bilder på valparna

23/5
Idag säger vi stort GRATTIS till våran Sira kull som fyller 12 år. Grattis Freyia, Fenni, Viky och Sven och hoppas ni får en underbar dag! En tanke går också till dem som redan lämnat oss. 19/5
Fynn är röntgad och ni ser resultatet under kullinfo, Kluci och gå till Dorian Fynn. Tack Denise för ni kollade. 

Nya bilder på valparna

Igår var jag i Ånnaboda på utställning och ni ser hur det gick under resultat.

15/5
Nya bilder på valparna

12/5
Nya bilder på valparna

10/5
Diesel är ögonlyst och ni ser resultatet under kullinfo, Kluci och gå ner till Diesel. Tack Jeanette för du kollade.

9/5
Fynn är ögonlyst och ni ser resultatet under kullinfo, Kluci och gå ner till Dorian Fynn. Tack Denise för du kollade. 

Nya bilder på valparna

5/5
Nya bilder på valparna

4/5
Iris är röntgad och ögonlyst och ni ser resultatet under kullinfo, Dots och gå till iris. Tack för ni kollade. 
Valparnas namn finns nu under kullinfo och gå ner till Diez. 

Vi har fått nya bilder på Yulle som ni finner under kullinfo, Isita och gå ner till Yulle. Tack Hampus och Alexandra för bilderna. 

Izzie är ögonlyst och ni ser resultat under kullinfo, Dots och gå till Izzie samt under våra hundar. 

30/4
Nya bilder på valparna.

29/4
Idag fyller vår Geardni kull 13 år. Stort GRATTIS till Aneira och Smulor och hoppas ni får en underbar dag. En tanke går också till dem som redan lämnat oss. 
Nya bilder på valparna.

27/4
Nya bilder på valparna.

23/4
Vi har fått en ny bild på Phiri under kullinfo, Isitala och gå ner till Phiri. Tack Martin för bilden.

22/4
Nya bilder på Izzie under våra hundar och hennes sida- Izzie. 

21/4
Nya bilder på valparna som nu är 3 veckor. 

Stout är röntgad och ni ser resultatet under kullinfo, Kluci och gå till Dutch Stout. Tack Svetlana för du kollade. Även en ny bild på Stout under kullinfo, Kluci och gå ner till Stout. 

17/4
Idag säger vi GRATTIS till Mapacha kullen som fyller 4 år. Grattis Diona och De Koda och hoppas ni får en bra dag!

Nya bilder på valparna.

14/4
Några nya bilder på trötta 2 veckors valpar.

13/4
Nya bilder på valparna.