Nyheter

23/5
Idag säger vi stort GRATTIS till vår Sira kull som fyller 8 år. Grattis till Freyia, Fenyia, Faina, Fjodor, Viky, Sven och Vitus. Hoppas ni alla får en underbar dag!!Några nya bilder på valparna, se sidan valpar. 

21/5
Några nya bilder på valparna, se sidan valpar. 

15/5
Stella har varit på ögonlysning, ni ser resultatet under kullinfo, Chiquita - Bonnie/Stella. Tack Anna och Niclas för ni kollade. 

Några nya bilder på valparna, se sidan valpar. 

11/5
Några nya bilder på valparna, se sidan valpar. 

7/5
Bialka har kollat sina höfter och ni kan se resultatet under kullinfo, Chiquita - Bialka. Tack Robert och Anna för ni kollade. 

Några nya bilder på valparna, se sidan valpar. 

6/5
Några nya bilder på valparna, se sidan valpar. 

2/5
Valparnas kullnamn är nu klart och finns under kullinfo. 

1/5
Vi har fått nya bilder på Qanuk. Ni ser flera nya på hennes sida under kullinfo, Zima - Qanuk. Samt ser ni en härlig här till vänster i full fart. Stort tack Linn för bilderna. 

Nikita har varit på röntgen och ni ser resultatet under kullinfo, Tresna - Nikita. Tack Camilla för du kollade.

Några nya bilder på valparna, se sidan valpar. 

29/4
Idag säger vi stort GRATTIS till vår Geardni kull som fyller 9 år. Grattis Aneira, Smulor, Bizou och Canto. Samt går vår tankar extra till Aniuk....


28/4
Ny bild på Frost under kullinfo, Nimbly - Serak/Frost. Tack för bilden Line. 
Igår var jag iväg på utställning med några stycken, ni ser hur det gick under resultat.

Någon ny bild på valparna, se sidan valpar. 

22/4
Någon ny bild på valparna, se sidan valpar. 

20/4
Valparna är födda, se bilder på sidan valpar.

18/4
Bialka har varit och ögonlyst. Ni ser resultat under kullinfo, Chiquita- Bialka. Tack Robert för du kollade. 

16/4
Nikita har varit och ögonlyst. Ni ser resultat under kullinfo, Tresna - Nikita. Tack Camilla för du kollade. 

12/4
Idag säger vi stort grattis till våra Zima kull som fyller 1 år. GRATTIS till Qluri, Qaxi, Qanuk, Qasper och Qiyo. Hoppas ni alla får en underbar dag!
9/4
Buffy och Nasti har varit på ögonlysning, ni ser resultatet under kullinfo, Chiquita - Buffy och Tresna Nasti. Tack Monika för du kollade. 

4/4

Stella har varit på röntgen. Ni ser resultatet under kullinfo, Chiquita - Bonnie/ Stella. Tack Niclas och Anna för ni kollade.

3/4

Idag är det 14 år sedan första kullen såg dagens ljus på snötrollens kennel. Våra tankar går till Oppaskullen och extra till vår Kerak och Kiska.

Men Kiskas barnbarn Tresna kullen fyller 2 år idag som vi glädjer oss åt.


Stort Grattis Dot, Nikita, Nasti, Naska, Primus och Nesjeka och hoppas ni alla får en underbar dag!2/4

Nya bilder på Tatiyana under våra hundar och på hennes egen sida - Tatiyana.


1/4

Nya bilder på Tamika och Elli på deras egna sidor.


31/3

Ny bild på Bixie under våra hundar och på hennes egen sida - Bixie. Samt nya bilder på Dot och Aneira på deras egna sidor - Dot och Aneira.


30/3

Ny bild på Yumi under våra hundar och på hennes egen sida - Yumi.


29/3

Nya bilder på Enola och Enyi under våra hundar samt på deras egna sidor - Enola och Enyi. Samt en ny bild på Soraya på henne egen sida - Soraya.

Vi har fått Nya bilder på Qasper. Ni ser dem under kullinfo, Zima - Qasper Tack för bilderna Nathalie.

28/3

Idag säger vi stort GRATTIS till vår Chiquita kull som fyller 2 år. Grattis till Bixie, Buffy, Bialka, Buddha, Bajka, Stella, Luna och Bronya. Hoppas ni alla får en underbar dag!

26/3

Ny bild på Qluri under våra hundar och på hennes egen sida - Qluri.


24/3

Vi har fått nya bilder på Yaisa och Ylva som ni finner under kullinfo, Isita - Ylva och Yaisa. Samt nya bild på Tigrou som ni finner under kullinfo, Eira - Tigrou samt på Silas som ni finner under kullinfo, Nimbly - Silas. Stort tack för bilderna Remco, Ann, Jo och Benita.

23/3

Idag gratulerar vi vår Isita kull som fyller 3 år. Stort grattis till Yulle, Yumi, Yrja, Yaisa och Ylva och hoppas ni får en underbar dag!!22/3

Idag gratulerar vi vår Eira kull som fyller 5 år. Stort grattis till Tatiyana, Tamika, Talvi, Teyla, Tikaani, Teodor, Temudjin, Tigrou, Titeuf och Zeke. Hoppas ni alla får en underbar dag!16/3

Igår fick vi glada nyheter i brevlådan från Svenska kennelklubben att vi på Snötrollens kennel för 3:e gången har blivit tilldelade Bruksuppfödarpriset. Se mer här >>


14/3

Nu är sidan planerade kullar äntligen uppdaterad och vi väntar valpar i april.

11/3

I lördags hade vi besök av Buddha och först blev det en dragrunda i leran och sedan en massa bus på tomte. Ni ser någon ny bild på Buddha under kullinfo, Chiquita - Buddha samt några busbilder här. Tack för ni kom Lisa och Henrik.8/3

Luna/Bellini har varit på röntgen och ögonlysning. Ni ser resultaten under kullinfo, Chiquita-Bellini. Tack Stina för ni kollade.

2/3

Efter vår vistelse i Furudal gick resan vidare till Överhogdal och en vecka med ren avkoppling, hundkörning och njutning. Det blev många fina slädturer med mycket klättring och vackra vyer. Det blev även en del skoterturer och en massa bus i rastgården för hundarna. En härlig vecka.

Några bilder finns i galleriet från några av slädturerna.


1/3

Ny bild på Bronya under kullinfo, Chiquita - Bronya.  Tack Susanne för bilden.


28/2

Nya bilder på Dot, Qluri, Yumi och Tatiyana på deras egna sidor.


Buddha är röntgad och ögonlyst, ni ser resultatet under kullinfo, Chiquita Buddha. Tack Lisa för ni kollade.27/2

Nya bilder på Aneiras, Bixies och Ellis egna sidor.


25/2

Vi har varit och tävlat på de Nordiska Mästerskapen som i år hade deltagare från Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Schweiz och Holland utöver Sverige då förstås. Jätteskoj!


Det gick mycket bra för snötrollens kennel, ni ser mer om resultaten från tävlingarna under resultat.

Tävlingarna resulterade även i några nya bruksmeriterade snötroll som ni ser under bruksmeriterade och även några nya PDP titlar som även finns med där. Samt fick vi en ny Polarhundschampion. Grattis Freyia och ägare Jytte till det. Sidan champions är uppdaterad.


Hundarnas egna sidor är uppdaterade med nya meriter i draget.


På plats delades det även ut priser för Årets hundar och Årets samojed (drag och utställning) som gick till Snötrollens Eira Tatiyana samt Årets draghund som gick till Snötrollens Yuki Elohim "Elli"  Hundarnas sidor är uppdaterade med dessa resultat samt övriga från årets listan.


Resan fortsatte efter Furudal så mer uppdatering kommer och även mer bilder....Vi har fått Tigrous resultat på HD och ED röntgen, ni ser det under kullinfo, Eira Tigrou. Tack Jo.


14/2

Idag säger vi GRATTIS till vår Ceavvi kull som fyller hela 10 år. Stort grattis till Czaarii, Nimbus, Nikki, Chomsky, Celsius och Chanuq. Samt går våra tankar till Coda som inte är med oss längre.

Hoppas ni alla får en underbar dag!

1/2

Vi har fått nya bilder på Qiyo. Ni ser dem under kullinfo, Zima - Qiyo. Tack för bilderna Carole.


29/1

Vi har varit på tävlingar i Hamra samt på Polarhundsmästerskapen i Åsarna. Ni ser under resultat hur det gick.

Hundarnas sidor är uppdaterade med resultaten och några nya titlar.

Kullinfo är uppdaterade med de nya resultaten och titlarna.

Bruksmeriterade hundar är uppdaterade.

Champions är uppdaterade.

Galleri är uppdaterade med lite bilder från Åsarna.

Ny indexbild.


Även några valpköpare har varit på slädtävling i Schweiz och ni ser dem resultaten under resultat också.


Nya bilder på Buffys sida under kullinfo, Chiquita - Buffy samt på Nasti under kulinfo, Tresna - Nasti


Ny bild på Elli på hennes egen sida - Elli.


Sedan till den tuffa biten av denna uppdatering. Dagen innan vi skulle åka blev Aniuk oerhört dålig och smärtan han fick då var ingen vi eller veterinären kunde få bort så det fanns ingen annan väg att gå än att låta honom vandra vidare. Aniuk var en speciell pojke för oss och han kommer vara så saknad. Ännu är det svårt att skriva då det känns så overkligt ännu.

Aniuk har flyttat ner sin sida till In Loving memory och fått en liten text bredvid. Du är så saknad gubben och det kommer du alltid att vara.


15/1

Vi har fått en ny bild på Bajka. Ni ser den under kullinfo, Chiquita - Bajka. Tack för bilden Katja.


1/1

Då var det dags att summera året och ser vi tillbaka på 2018 så ser vi ett både positivt och negativt år. Vi förlorade vår underbara Sorba helt plötdsligt och chocken blev stor och sorgen var och är fortfarande enorm. Du är så saknad Sorba.


Vi fick en kull med valpar där vi behöll Qluri en rejäl tjej som vet precis vad hon vill, så det blir skoj att följa henne och syskonen.


På tävlingarna var det ett bra år som slutade med guld på de tävlingar vi ställde upp på. Det blev guld i 6 spanns klassen på de Nordiska mästerskapen till Linda samt Guld i 4 spann till Fredrik på samma tävling. Sedan startade Fredrik i DP60 i mörker och vann samt körde han grönlandshundsmeriten och vann även där. Så bra resultat för all den träning som vi lagt ner samt en hel del trevliga turer och träningar under året såklart, det är ju de som gör att man orkar ju..

Året avslutades tyvärr med mycket sjukdom för min egen del vilket resulterat i mindre träning för mig med hundarna och mer jobb för Fredrik men vi hoppas det vänder nu och blickar framåt.


Vi vill tacka alla valpköpare som tar så bra hand om sina hundar samt alla som röntgar, ögonlyser och meriterar sina hundar och som hör av sig och meddelar hur ni har och sänder bilder mm. Samt vill vi gratulera till många fina resultat för våra valpköpare. Vi är så tacksamma och så stolta över er, tack. Vi ses vidare under 2019


Vi har fått en ny bild på Fjodor som ni ser under kullinfo, Sira -Fjodor. Tack för bilden Kati.


26/12

Vi har fått nya bilder på Qanuk som är uppe i snön samt på brorsan Qiyo. Ni ser dem under kullinfo, Zima - Qanuk och Qiyo. Tack för bilderna Linn och Carole.


22/12

Vi har fått ny bild på Isak, ni ser den under kullinfo, Nimbly - Speed/Isak. Tack Anders för bilden.

Vi har även fått nya bilder på Qasper som njuter i all snö. Ni ser några av dem under kullinfo, Zima - Qasper. Tack för alla bilder Nathalie. Sedan en ny bild här till vänster på Qaspers underbara omgivning med all snö, underbart.


Samt har vi fått några nya bilder på Vitus, ni ser en av dem under kullinfo, Sira - Fridtjof Nansen/Vitus. Tack Thomas för bilderna.


21/12

Bixie och Dot är röntgade. Ni ser resultatet under våra hundar samt under kullinfo, Chiquita - Bixie och Tresna, Nadja/Dot.


Nyfikne Primus är röntgad. Ni kan se resultatet under kullinfo, Tresna - Nyfikne Primus. Tack Kari för du kollade.


17/12

Vi har fått en nya bilder på Tigrou och Everest, ni ser en av dem under kullinfo, Yuki - Everest och Eira - Tigrou. Tack för bilderna José. Ni ser även en bild här till vänster på Everest väntar på träningen i spannet.


Vi har fått en nya bilder på Nikita, ni ser en av dem under kullinfo, Tresna, Nikita. Tack för bilderna Camilla.


14/12

Vi har fått en nya bilder på Nikita, ni ser en av dem under kullinfo, Tresna, Nikita. Tack för bilderna Camilla.


10/12

Naska är HD röntgad. Ni ser resultatet under kullinfo, Tresna - Naska. Tack Robert och Anna för ni kollade.


8/12

Vi har fått nya bilder på Qasper som fått snö och njuter för fullt. Ni ser dem under kullinfo, Zima - Qasper. Tack för bilderna Nathalie.


7/12

Vi har fått en ny bild på Nesjeka, även denna som ledarhund i spannet. Ni ser den under kullinfo, Tresna - Nesjeka samt här till vänster finns Nesjeka med sin ledarhundskompis. Tack Susanne för bilderna.


30/11

Bixie och Dot har idag varit på ögonlysning. Ni ser resultatet under kullinfo, Chiquita - Bixie och kullinfo, Tresna - Nadja/Dot.


25/11

Ny index bild på spannet.


Ny bild på Nesjeka under kullinfo, Tresna Nesjeka. Tack för bilden Susanne.


19/11

Vi har fått nya bilder på Qanuk. Ni finner dem under kullinfo, Zima - Qanuk. Tack Linn för bilderna.


16/11

Nasti och Buffy har röntgats. Ni ser resultaten under kullinfo, Tresna Nasti och Chiquita Buffy. Tack Monika och Micke för att ni röntgade.


11/11

Vi har fått nya bilder på Nikita och ni ser en av dem under kullinfo, Tresna - Nikita. Tack Camilla för bilderna.


Nya bilder på Bixie, Dot och Qluri på deras egna sidor.


1/11

Idag har vi nåtts av det mycket tråkiga beskedet att Hubbe - Snötrollens Oppas Kancho har lämnat oss. Han skulle bli 13 år och 7 månader på lördag. Så han har haft ett långt och härligt liv hos de bästa ägarna man kan tänka sig. Tack så oerhört mycket Staffan och Benita för att ni tagit så bra hand om Hubbe under hela hans liv. Det finns många minnen även hos oss från Hubbe. Ni ser lite bilder på Hubbe här >>

Tack för allt finaste Hubbe med familj.


Naska har kollat sina ögon. Ni ser resultatet under kullinfo, Tresna - Naska. Tack Robert och Anna för att ni kollade.


18/10

Vi har fått en fin höstbild från Buddha, ni ser den under kullindo, Chiquita - Buddha. Tack för bilden Lisa.


14/10

Förra helgen var vi på SPHK träff med utställning. Det var hela 14 snötroll anmälda och ytterligare ett snötroll- Buddha kom och tittade på lördagen. Det gick oerhört bra för dem alla och för att vara nybörjare som flera var både hundar och ägare så klarade de detta fantastiskt bra. Det var så roligt att ni kom allesammans så stort tack för det.

Hur det gick ser ni under resultat.

Det provades även att köra lite med dem och det gick ju jättebra det med, så skoj.

Utöver att mina valpköpare visade sina hundar så bra så visade de mina hundar nu när jag tyvärr inte kan själv. Det fanns även några andra såsom Karin, Wilma och Jeanette som hjälpte mig och det betydde oerhört mycket för mig. Stort stort tack till er.


På söndagen kom även Stella ner och hälsa på samt provade att köra lite. En mycket trevlig dag även detta. Stort tack för ni kom.


Nya bilder finns på Eluk, Nikita, Enola, Buffy, Nasti och Yulles sida

4/10

Idag gratulerar vi Leia som fyller 11 år. Stort grattis på dagen och hoppas den blir jättebra.


29/9

Vi har fått nya bilder på Qanuk, Qiyo och Qasper. Ni ser dem under kullinfo, Zima - Qanuk, Qiyo och Qasper.

Tack Linn, Carole och Nathalie för bilderna.7/9

Bajka är röntgad och ni ser resultatet under kullinfo, Chiquita - Bajka.  Tack Katja för du kollade.


2/9

Vi har fått lite bilder från gårdagen. Ni ser några under sidan resultat samt ser ni någon ny bild på Qaxi under kullinfo, Zima - Qaxi.

Samt någon ny bild på Qluri på hennes egen sida samt på Yumi på hennes egen sida.

Tack för bilderna av Qaxi - Ylwa Malmberg och av Qluri Marita Olsson.


1/9

Idag var jag i Tånga hed på SPHK´s utställning och med mig hade jag Qluri och Yumi och på plats fanns även systrarna Qaxi och Yrja.

Ni ser hur det gick under resultat.

Tack alla för en trevlig dag!


28/8

Vi har fått nya bilder på Qiyo. Ni ser en bild på hans sida under kullinfo, Zima - Qiyo samt en här till vänster. Tack för bilderna Carole.


17/8

Vi har fått nya bilder på Qanuk som ni ser under kullinfo, Zima - Qanuk. Stort tack för bilderna Linn.


Vi har även fått nya bilder på Nikita som ni ser under kullinfo, Tresna- Nikita. Stort tack för bilderna Camilla.


9/8


I lördags hände det ofattbara och det är ännu svårt att ta in vad som hänt och tomheten och sorgen är enorm.

Helt plötsligt blev vår älskade Sorba väldigt dålig och vi fick åka akut till veterinären. Att det tyvärr inte var någon veterinär i vår stad som hade tid gjorde att jag fick åka till Jönköping, nästan 1,5 timmar bort. En resa som var tuff och allt bara snurrade i huvudet på mig. Väl på plats fick vi förtur för alla som redan var där då veterinären också klassade detta som extremt akut. Men trots våra ansträngningar så gick det inte göra något och jag var tvungen att släppa taget om Sorba.

Sorba en hund som betytt oerhört mycket för mig på många vis. Det finns liksom inte riktigt ord för vilken styrka hon gett mig när livet varit som tuffast för mig. En hund som gett mig massor av oro, skratt, fina barn och barnbarn och massa härliga turer både på snö och barmark. Tillsammans med din syster var ni oslagbara på många vis. Det finns så mycket minnen, vilket vi givetvis är så glada för och så mycket saker vi kommer minnas för alltid. Du kommer alltid ha en enormt stor plats i mitt hjärta och saknaden efter dig kommer finnas för alltid. Nu får mamma Tanisha och dina halvsyskon ta hand om dig och så får du springa över de öppna vidderna och busa, leka och jaga och faktiskt göra precis vad du vill.


När någon så fullständigt slits bort från en är det svårt att finna ord och tankarna bara snurrar. Jag får försöka glädjas åt allt du gett oss och ta vara på det.

Hej då underbaraste finaste och fantastiska Sorba.


Sidan våra hundar är uppdaterad där Sorba flyttat ner till i minnet och fått lite text bredvid.

Nyheter

6/8

Ny bild på Qaxi under kullinfo, Zima Qaxi. Tack för bilden Monika.


Nu har även Qiyo lämnat oss och flyttat hem till sin pappa med flock i Holland. Vi önskar honom stort lycka till och vi ses snart igen.

Lite nya bilder på Qiyo på hans sida under kullinfo, Zima - Qiyo samt en busbild här till vänster.


Samt ny bild på Qluri under våra hundar samt några nya på hennes sida under våra hundar - Qluri.


Ny index bild  med lättare kickbike tur tillsammans med Aneira, Enola, Soraya och Dot. Nu längtar vi efter kallare väder.


24/7

Idag vill vi gratulera vår Yuki kull som fyller 5 år idag. Stort GRATTIS till Eluk, Everest, Enyi, Enola och Elli och hoppas ni alla får en bra dag i värmen.20/7

Vi har fått massa fina bilder på Qanuk som testar nya saker på havet för första gången. Ni ser flera nya på hennes sida under kullinfo, Zima - Qanuk. Samt en bild här till vänster när hon leker med sin nya kompis. Stort tack för bilderna Linn.


Hur mycket vi än försökt få det svalare genom att ha vinterbild på indexsidan så har vi ju inte lyckats så nu blir det sommar där också med Qanuk på bilden.


17/7

Vi har fått bilder från Yulle som är i fjällen och njuter av naturen.

Ni ser en ny bild på hans sida under kullinfo, Isita - Yulle samt en härlig bild här till vänster. Tack för bilderna Moa.


12/7

Vi har fått en ny bild på Hubbe som har hittat en bra och skuggig plats i värmen. Ni ser den under kullinfo, Oppas - Kancho/Hubbe. Tack för bilden Benita.


7/7

Vi har fått nya bilder på Qanuk. Ni ser en ny på hennes sida under kullinfo, Zima -Qanuk. Samt en sötbild på Qanuks sovplats här till vänster. Tack Linn för bilderna.


Ny bild på Qiyo under hans egen sida kullinfo, Zima - Qiyo.


Ny bild på vår Qluri under våra hundar och på hennes sida - Qluri.


3/7

Vi har fått en ny bild på Qaxi, ni ser den under kullinfo, Zima - Qaxi.

Vi har även fått ny bild på Yrja som ni ser under kullinfo, Isita - Yrja samt på Nasti som ni ser under kullinfo, Tresna - Nasti och även på Buffy som ni ser under kullinfo, Chiquita - Buffy.

Tack för bilderna Monika.


28/6

Vi har fått en ny bild på Qasper och ni ser den under kullinfo, Zima - Qasper. Tack för bilden Nathalie.

Samt har vi fått nya bilder på Bronya och Nesjeka som leker i och vid dammarna. Ni ser två bilder här till vänster. Tack för bilderna Susanne.


21/6


Vi har fått nya bilder på Qanuk, ni ser någon ny på hennes sida under kullinfo, Zima - Qanuk.

Tack för bilderna Linn.


Bajka är ögonlyst och ni ser resultat under kullinfo, Chiquita - Bajka. Tack Katja för att du kollade.


Samt vill vi passa på att önska er alla en glad midsommar.


20/6

Nya bilder på Bialka under kullinfo, Chiquita - Bialka samt på Naska under kullinfo, Tresna - Naska.

Tack för bilderna Anna.


17/6

Då har även Qasper flyttat till sin nya fmailj och vi önskar dem stort lycka till. Ni ser lite nya bilder på Qasper på hans egen sida under kullinfo, Zima - Qasper samt några nya på sidan valpar. Även en ny bild på Qasper här till vänster. Ett stort charmtroll som vi kommer sakna här hemma.


13/6

Vi har fått nya bilder på Nikita under kullinfo, Tresna - Nikita. Tack Camilla för bilderna.


Vi har även fått rapport och flera bilder från Qanuk som har det så bra i sitt nya hem och verkar ha funnit sig väl till rätta. Ni ser en söt bild på henne här till vänster. Stort tack för bilder och rapport Linn.


Nya bilder på valparna.


10/6

Då har våran Qluri tagit plats under våra hundar, samt fått en egen sida här.


Qaxi och Qanuk har flyttat och vi önskar dem båda lycka till. De har också fått egna sidor som ni finner här - Qaxi, Qanuk.


Samt två nya bilder i galleriet på Bixie med mamma Taiyana och även en där mormor Sorba är med. Tre generationer på bild, lite skoj. Ni ser även en här till vänster på de två yngsta generationerna.


9/6

Idag säger vi GRATTIS till vår fantastiska Nimbly kull som fyller 10 år. Stort grattis till Soraya, Sorba, Samira, Silas, Schaufuss, Frost, Isak och Aila samt går våra tankar lite extra till Snöa idag som tyvärr inte är med oss längre.

Hoppas ni alla får underbar dag!


Nya bilder på valparna.


6/6

Massa nya bilder på valparna. som varit på utflykt.


4/6

Nya bilder på valparna.


Nya bilder på Nyfikne Primus under kullinfo, Tresa- Primus. Tack Kari för bilderna.

 

1/6

Nya bilder på valparna.


31/5

Nya bilder på valparna.


25/5

Nya bilder på valparna.


24/5

Då är valparnas namn klara och ni ser dem under kullinfo, Zima kullen.


Idag har vi också nåtts av det trista beskedet att Kinjo - Snötrollens Oppas Kinjo har lämnat oss. Kinjo var från vår första kull och blev alltså strax över 13 år. Stort tack till Malin med familj som tagit så väl hand om Kinjo under dessa år. Vi skickar stora kramar till er.

Vila i frid Kinjo.

23/5

Idag säger vi GRATTIS till vår Sira kull som fyller 7 år. Stort grattis till Freyia, Fenyia, Faina, Fjodor, Viky, Sven och Vitus. Hoppas ni alla får en underbar dag!


Nya bilder på valparna.


19/5

Nya bilder på valparna.


15/5

Nya bilder på valparna.


12/5

Nya bilder på valparna.


8/5

Yaisa är ögonlyst, se mer under kullinfo, Isita Yaisa. Tack Ann för att du kollade.


Nya bilder på valparna som varit ute för första gången idag.


6/5

Ny bild på Yrja under kullinfo, Isita Yrja. Tack Monika för bilden.


Ny bild på Temudjin under kullinfo, Eira Temudjin. Tack Monika för bilden.


Igår nådddes vi av det tragiska beskedet att Snöa- Snötrollens Nimbly Siska har lämnat oss. Det är en enorm tacksamhet vi känner för ägaren som tagit så väl hand om Snöa under alla år. Det är också med sorg vi tänker på ägarna idag som fått säga farväl till finaste Snöa. Vi beklagar så mycket och tänker på er massor. Stora kramar till er.

Vila i frid Snöa.


5/5

Nya bilder på valparna.


30/4

Nya bilder på valparna.

29/4

Idag säger vi grattis till vår Geardni kull som fyller 8 år. Stort GRATTIS till Aniuk, Aneira, Canto, Smulor och Bizou och hoppas ni alla får en bra dag!27/4

Nya bilder på valparna.


23/4

Nya bilder på valparna.


Ny bild på Bixie och på Dot i deras galleri samt under våra hundar.


17/4

Nya bilder på valparna.


16/4

Ylva är röntgad, ni ser resultatet under kullinfo, Isita - Ylva. Tack Remco för att du röntgade


14/4

Enola och Razmus valpar är födda. Kika in under valpar för att se bilder på dem.


10/4

Yaisa är röntgad, ni ser resultatet under kullinfo, Isita - Yaisa. Tack Ann för att du röntgade.


3/4

Vi har fått fina bilder på en av våra 13 åringar nämligen Hubbe. Ni ser dem på hans sida under kullinfo, Oppas - Kancho/Hubbe. Stort tack för bilderna Benita.

3/4

Idag för 13 år sedan föddes vår allra första kull på snötrollens kennel. Så idag är vi glada att säga grattis till Kinjo, Nalle och Hubbe. Hoppas ni får en underbar dag!

Samtidigt sänder vi en extra tanke till dem som inte längre finns med oss - Kerak, Kiska, Kiwa, Kwik och Elvis. Ni fattas oss.


Men vi är glada för dem som är kvar och hoppas ni får en underbar 13 årig födelsedag. Hurra för er!

För 1 år sedan fick ju Kiska barnbarn, underbart att de kom på hennes födelsedag. Så idag får vi även glädjas åt Tresna kullens födelsedag. Grattis på 1 års dagen Dot, Primus, Nikita, Nesjeka, Nasti och Naska. Hoppas ni alla får en underbar dag!28/3

Idag säger vi GRATTIS till vår Chiquita kull som fyller 1år.  Stort grattis till Bixie, Bronya, Bajka, Buffy, Stella, Bialka, Buddha och Luna. Hoppas ni alla får en underbar dag!
25/3

Ny bild på Nikita under kullinfo, Tresna - Nikita

23/3

Idag säger vi stort GRATTIS till vår Isita kull som fyller 2 år. Grattis till Yumi, Yaisa, Yrja, Yulle och Ylva. Hoppas ni får en underbar dag!Ny bild på Zeke under kullinfo, Eira - Tano. Tack för bilden Lasse.

Ny bild på Yaisa under kullinfo, Isita - Yaisa.

Ny bild på Stella under kullinfo, Chiquita - Bonnie.

Ny bild på Nasti under kullinfo, Tresna - Nasti.

Ny bild på Nikita under kullinfo, Tresna - Nikita


Samt några nya dragbilder under galleri- Lomsjöhed.


Ny index bild på den vackra utsikten från en av turerna i Lomsjöhed. Elli och Soraya på bilden.

22/3

Idag säger vi Stort GRATTIS till vår fantastiska Eira kull som fyller 4 år. Stort grattis till Tatiyana, Tamika, Tikaani, Teyla, Talvi, Teo, Temudjin, Titeuf, Tigrou och Zeke.  Hoppas ni alla får en bra dag.
21/3


Lite nya bilder på några av våra hundars sidor. Ni ser det på Aniuk, Sorba, Soraya, Enola, Enyi, Dot, Tatiyana och Yumis sidor.


Samt en ny bild här till vänster på busiga Dot...


6/3

Så är sidan planerade kullar äntligen uppdaterad också.


26/2

I lördags hade vi besök av Buddha och ni ser flera nya bilder på honom på hans sida under kullinfo, Chiquita - Buddha. Samt några busbilder här nedan.

Stort tack för ni kom Lisa och Henrik.


Ny bild på Bixies sida samt en ny på Dots sida.


Nu har vi även fått upp några bilder från våra slädturer. Ni ser några här till vänster under busbilden. En på sidan resultat samt några nya på sidan galleri.


Ny index bild på Fredriks spann från en av turerna i Furudal. Tack Anna för bilden.

21/2

Vi har varit på resande fot i nästan 3 veckor nu innan vi åter kommit hem igen. Först gick trippen till vårt älskade Lomsjöhed. Vi var där tillsammans med våra vänner Anna, Dan, Micke, Monika och Kamill. Underbara dagar med massa härlig slädkörning mm.


Sedan gick turen vidare till Furudal där det som vanligt nalkades Nordiskt mästerskap i drag för samojeder. Alltid skoj att träffa vänner från både när och fjärran samt få köra släde på skojiga banor och få tävla lite på dessa härliga banor. Hur det gick både i spåren och på utställningen ser ni under resultat.


Alla hundarnas sidor är uppdaterade med deras nya meriter från tävlingarna och i och med vinsten och det godkända 1.a priset på DP20+ tog vår fantastiska Soraya sitt 20:e  första pris på DP20+. Hon är verkligen helt underbar denna hund eller som vi brukar säga hon är ”One in a lifetime dog”. Hon är verkligen speciell och gick ju som vanligt i led på spannet och ledde det återigen till seger. Raya har vunnit NM inte mindre än 9 gånger dvs alla år sedan 2010 då hon första gången var på tävlingsbanorna. Vi är givetvis otroligt glada för hennes barn och barnbarn men Raya kommer bli saknad i spåren och vi tror att detta var hennes sista tävlingssäsong, men hoppas på något mer kan man ju alltid…


Kullinfo är också uppdaterad med resultat för alla snötroll som var i spåren samt med nya titlar till Yrja och Yumi- med sina PDP. Grattis! Därmed är också sidan bruksmeriterade uppdaterade med dem.


När ordinarie samojedveckan var slut kom Bajka på besök från Schweiz vilket var väldigt skoj. Det blev ett trevligt möte och syster Bixie hade nog önskat mer bus innan de fick skiljas åt igen. Stort tack Katja för besöket och ha en bra semester nu.


Vi har träffat massa gamla goa vänner och även en massa nya vänner från olika delar av Europa, mycket trevligt och vi ser fram emot att träffas igen.


Vi har planer på valpar till början/mitten av april och mer info kommer så snart vi hinner med alla uppdateringar…

Samt kommer det även mer bilder mm från vår resa…


Nya bilder på Yrja under kullinfo, Isita - Yrja samt under sidan bruksmeriterade.

Ny bild på Buffy under kullinfo, Chiquita- Buffy

Nya bilder på Nasti under kullinfo, Tresna - Nasti.

Ny bild på Temudjin under kullinfo, Eira - Temudjin.

Nya bilder på Bajka under kullinfo, Chiquita - Bajka


Bajka var på besök i Furudal och nedan ser ni en bild på buset med syster Bixie, samt en bild här till vänster.


Ny bild på Bixie på hennes egen sida - Bixie.

Ny bilder på Dot på hennes egen sida - Dot.


29/1

Ylva är ögonlyst, se mer under kullinfo, Isita - Ylva. Tack Remco för att du kollade.


24/1

Äntligen fick vi åka till snön och köra lite på snö. Först var det tävlingar i Hamra på Grönlandsträffen. Det var tunga spår då det föll ner 40cm snö precis dagarna innan tävlingen så det var tunga spår men arrangören hade verkligen kämpat så gott det gick i detta. Spåren blev lite bättre dag efter dag också då de satte sig lite mer.


Hur det gick ser ni under resultat.


I övrigt blev det också fina turer i Lomsjöhed för de som inte var med i Hamra samt för alla innan de återigen var hemgång till den sämre vintern här nere hos oss…


Tack alla för en trevlig helg.

Lite nya bilder på Tikaani under kullinfo, Eira - Tikaani. Samt en ny bild på henne som busar i snön här till vänster. Stort tack för bilderna Birger.


16/1

I helgen hade vi besök av Luna ( Bellini) och syster Bixie och Luna fann varandra direkt och ahde så skoj. Nedan litw bilder från buset samt en från Lunas förts atur med 4 spannet, även lillmatte Cornelia gjorde debut men som musher.

Ytterligare någon ny bild på Lunas sida under kullinfo, Chiquita - Bellini. Samt någon här till vänster och flera nedan.

Stort tack för ni kom Stina.

7/1

Ny bild på Bialka under kullinfo, Chiquita - Bialka.

Ny bild på Naska under kullinfo, Tresna - Naska

Stort tack för bilderna Robert.

1/1


Någon ny bild på några av våra hundar på deras egen sida under Yumi, Enyi och Elli. Samt ny bild under våra hundar på Yumi.


Ytterligare någon ny bild i galleriet från någon av våra turer då vi i någon vecka hade lite snö att njuta av.


Samt ny indexbild på vårt 11 spann, tack Anna för bilden.

Samt denna underbara bild på Fenni som vi fick av Magni. Den är så härlig och sådan glädje av att få leka i så mycket snö- underbart! Tack Magni för bilden.

Den finns även på Fenyias egen sida - kullinfo, Sira - Fenyia.