Nyheter

Nyheter

20/2

Vi har varit på resande fot i nästan 3 veckor nu innan vi åter kommit hem igen. Först gick trippen till vårt älskade Lomsjöhed. Vi var där tillsammans med våra vänner Anna, Dan, Micke, Monika och Kamill. Underbara dagar med massa härlig slädkörning mm.

 

Sedan gick turen vidare till Furudal där det som vanligt nalkades Nordiskt mästerskap i drag för samojeder. Alltid skoj att träffa vänner från både när och fjärran samt få köra släde på skojiga banor och få tävla lite på dessa härliga banor. Hur det gick både i spåren och på utställningen ser ni under resultat.

 

Alla hundarnas sidor är uppdaterade med deras nya meriter från tävlingarna och i och med vinsten och det godkända 1.a priset på DP20+ tog vår fantastiska Soraya sitt 20:e första pris på DP20+. Hon är verkligen helt underbar denna hund eller som vi brukar säga hon är ”One in a lifetime dog”. Hon är verkligen speciell och gick ju som vanligt i led på spannet och ledde det återigen till seger. Raya har vunnit NM inte mindre än 9 gånger dvs alla år sedan 2010 då hon första gången var på tävlingsbanorna. Vi är givetvis otroligt glada för hennes barn och barnbarn men Raya kommer bli saknad i spåren och vi tror att detta var hennes sista tävlingssäsong, men hoppas på något mer kan man ju alltid…

 

Kullinfo är också uppdaterad med resultat för alla snötroll som var i spåren samt med nya titlar till Yrja och Yumi- med sina PDP. Grattis!

 

När ordinarie samojedveckan var slut kom Bajka på besök från Schweiz vilket var väldigt skoj. Det blev ett trevligt möte och syster Bixie hade nog önskat mer bus innan de fick skiljas åt igen. Stort tack Katja för besöket och ha en bra semester nu.

Bilder på Bajka och bus med Bixie kommer på hemsidan inom kort. ( ska bara hinna med att få med allt i uppdateringarna men det kommer… )

Vi har träffat massa gamla goa vänner och även en massa nya vänner från olika delar av Europa, mycket trevligt och vi ser fram emot att träffas igen.

 

Vi har planer på valpar till början/mitten av april och mer info kommer så snart vi hinner med alla uppdateringar…

Samt kommer det även mer bilder mm från vår resa…

 

29/1

Ylva är ögonlyst, se mer under kullinfo, Isita - Ylva. Tack Remco för att du kollade.

 

24/1

Äntligen fick vi åka till snön och köra lite på snö. Först var det tävlingar i Hamra på Grönlandsträffen. Det var tunga spår då det föll ner 40cm snö precis dagarna innan tävlingen så det var tunga spår men arrangören hade verkligen kämpat så gott det gick i detta. Spåren blev lite bättre dag efter dag också då de satte sig lite mer.

 

Hur det gick ser ni under resultat.

 

I övrigt blev det också fina turer i Lomsjöhed för de som inte var med i Hamra samt för alla innan de återigen var hemgång till den sämre vintern här nere hos oss…

 

Tack alla för en trevlig helg.

Lite nya bilder på Tikaani under kullinfo, Eira - Tikaani. Samt en ny bild på henne som busar i snön här till vänster. Stort tack för bilderna Birger.

 

16/1

I helgen hade vi besök av Luna ( Bellini) och syster Bixie och Luna fann varandra direkt och ahde så skoj. Nedan litw bilder från buset samt en från Lunas förts atur med 4 spannet, även lillmatte Cornelia gjorde debut men som musher.

Ytterligare någon ny bild på Lunas sida under kullinfo, Chiquita - Bellini. Samt någon här till vänster och flera nedan.

Stort tack för ni kom Stina.

7/1

Ny bild på Bialka under kullinfo, Chiquita - Bialka.

Ny bild på Naska under kullinfo, Tresna - Naska

Stort tack för bilderna Robert.

1/1

 

Någon ny bild på några av våra hundar på deras egen sida under Yumi, Enyi och Elli. Samt ny bild under våra hundar på Yumi.

 

Ytterligare någon ny bild i galleriet från någon av våra turer då vi i någon vecka hade lite snö att njuta av.

 

Samt ny indexbild på vårt 11 spann, tack Anna för bilden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Samt denna underbara bild på Fenni som vi fick av Magni. Den är så härlig och sådan glädje av att få leka i så mycket snö- underbart! Tack Magni för bilden.

Den finns även på Fenyias egen sida - kullinfo, Sira - Fenyia.

 

31/12

Då var det dags att summera året och ser vi tillbaka på 2017 så ser vi ett både positivt och negativt år. Vi förlorade vår underbara Kerak i slutet av året, vår första egen uppfödda hane vilket var riktigt jobbigt för oss.

 

Vi fick två kullar med valpar där vi bland annat fick vår efterlängtade kull efter Aneira och där vi idag har Dot efter henne. En härlig och lätt tjej med glimten i ögat och som älskar gos. Samt fick vi valpar efter Tatiyana där vi behöll virvelvinden Bixie. En valp med hur mycket energi som helst... Blir spännande att följa dessa och deras syskon.

 

På tävlingarna var det ett bra år som slutade med guld på de tävlingar vi ställde upp på. Det blev guld i 6 spanns klassen på de Nordiska mästerskapen till Linda samt Guld i 4 spann till Fredrik på samma tävling. Sedan startade Fredrik i DP60 i mörker och vann samt körde han grönlandshundsmeriten och vann även där. Så bra resultat för all den träning som vi lagt ner samt en hel del trevliga turer och träningar under året såklart, det är ju de som gör att man orkar ju..

 

Vi vill tacka alla valpköpare som tar så bra hand om sina hundar samt alla som röntgar, ögonlyser och meriterar sina hundar och som hör av sig och meddelar hur ni har och sänder bilder mm. Samt vill vi gratulera till många fina resultat för våra valpköpare. Vi är så tacksamma och så stolta över er, tack. Vi ses vidare under 2018.

 

21/12

Vi har fått flera nya bilder på Chomsky. Ni ser en här till vänster samt flera nya på hans sida under kullinfo, Ceavvi- Chomsky. Stort tack för bilderna Puck.

 

18/12

Vi har fått en ny bild på Nikita, ni ser den under kullinfo, Tresna - Nikita. Stort tack för den fina bilden Camilla.

 

Ny index bild med julhälsning från oss.

 

15/12

Ny bild på Naska under kullinfo, Tresna- Naska. Samt ny bild på Bialka som ni ser här till vänster. Tack Anna för bilderna.

 

Ny bild på bajka som ni ser under kullinfo, Chiquita - Bajka. Tack Katja för bilden.

10/12

Vi har fått nya bilder på Stella som ni ser under kullinfo, Chiquita - Bonnie/Stella. Tack för bilderna Niclas.

Samt har vi fått nya bilder på Yulle, ni ser en ny under kullinfo, Isita - Yulle. Tack för bilderna Moa.

 

8/12

Denna uppdatering är tung och trist och orden är svåra att finna så de känns rätt.

I går fick himlen en ny ängel då vår älskade Kerak lämnade oss för att flytta till sin mamma och syster i himlen.

Kerak föddes i vår allra första kull här på snötrollens kennel. Han har därmed alltid varit speciell för oss. Så snäll, så go, så stark och så duktig- så underbar. Han har alltid varit väldigt snäll, arbetsvillig och superglad samt väldigt envis, vilket han också var in i det sista…

Han älskade att jobba framför vagnen, släden eller pulkan och han gav alltid minst 110% i sitt arbete. Han var duktig i spannet oavsett vilken position han hade och det fokuset han hade är något man sällan ser.

Han lämnar efter sig både barn, barnbarn och barnbarnsbarn som vi kan glädjas vidare åt. Vi glädjer oss till att bland annat kunna följa vår Bixie som är Keraks barnbarnsbarn.

 

 

Kerak har nu flyttat ner till In loving memory – längre ner på sidan under våra hundar..

Ett par sista nya bilder finns på honom där också - Kerak.

 

7/12

Teo och Yrja är ögonlysta. Ni ser reultat under kullinfo, Eira - Teo samt Isita - Yrja. Tack Monika för att du kollade och för att du tog med Teo också.

 

Ny bild på Bialka under kullinfo, Chiquita - Bialka samt på Naska som ni ser under kullinfo, Tresna - Naska. Tack Anna för bilderna.

 

30/11

Nya bilder på Bellini/Luna under kullinfo, Chiquita - Bellini/ Luna. Tack för bilder och info Stina.

 

20/11

Vi har fått en ny bild på Bronya som ni ser under kullinfo, Chiquita - Bronya. Samt en bild på Nesjeka som ni ser under kullinfo, Tresna- Nesjeka. Ni ser även en bild här till vänster på Nesjeka i spannet i full fart. Stort tack för bilderna och infon Susanne.

 

15/11

Vi har fått en ny bild på Bronya som ni ser under kullinfo, Chiquita - Bronya. Samt en på brorsan Buddha som ni ser under kullinfo, Chiquita - Buddha. Tack för uppdateringar och bilder Susanne och Lisa.

 

7/11

I helgen var tanken att vi skulle iväg på träningsträff tillsammans med Christer, Camilla och Camilla ( några till var tänkta men tappades av olika anledningar på vägen) men då platsen vi skulle till inte var så optimal så hamnade vi sedan hemma hos oss istället.

Det blev en massa prat, hundkörning och en del bus såklart. Stort tack för en så trevlig helg allihopa.

Nedan några bilder från helgen. överst är det Enola som bjuder in Chinook till lek. Sedan är det Dot, Nikita, Chinook och Yumi som busar. Underst är det mitt spann under lördagen som består av Serac (inlånad av Christer och Camilla) Enola, Raya, Sorba, Elli och Mika.

 

Ni ser även en ny bild på Nikita under kullinfo, Tresna - Nikita. Samt en ny bild på Dot under våra hundar samt på hennes egen sida våra hundar - Nadja/Dot.

3/11

Yumi är röntgad och ögonlyst. Ni ser resultatet under våra hundar samt under kullinfo-Isita.

 

14/10

Yrja har röntgat höfter och armbågar. Ni ser resultatet under kullinfo, Isita, Yrja. Grattis Micke och Monika och tack för ni kollade.

 

8/10

Vi har varit på SPHK´s utställning i Missmyra. Ni ser under resultat hur det gick.

Nya bilder på Dot och Bixie under våra hundar samt på deras egna sidor - Dot och Bixie samt på Tamika på hennes egen sida - Tamika.

Nya bilder på Buffy under kullinfo, Chiquita - Buffy, på Nasti under kullinfo, Tresna - Nasti samt på Teo under kullinfo, Eira - Teodor.

4/10

Yulle har röntgat höfter och armbågar samt kollat ögonen. Ni ser resultatet under kullinfo, Isita . Yulle. Grattis Moa och Hampus och tack för ni kollade.

 

Idag säger vi stort GRATTIS till Leia som fyller 10 år. Hipp hipp HURRA för Leia idag.

Hoppas du får en underbar dag.

 

 

 

 

 

 

 

25/9

Vi har fått ny bild på Bialka som ni ser under kullinfo, Chiquita - Bialka samt på Naska som ni ser under kullinfo, Tresna - Naska. Tack för bilderna Anna och Robert.

 

Vi har även fått nya bilder på Nikita som ni ser under kullinfo, Tresna - Nikita. Tack för bilderna Camilla.

 

I lördags hade vi besök av Buddha som busade en hel del med Dot, ni ser några bilder av det här nedan. Sedan ser ni någon ny bild på Buddha under kullinfo, Chiquita - Buddha. Tack för besöket Lisa och Henrik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21/9

Vi har fått massa underbara bilder från våran Leia. Ni ser en här nedan, några stycken här till vänster samt några nya på Leias egen sida - kullinfo, Chaos - Leia. Stort Tack för alla bilder och all info Hannah- vi uppskattar den så mycket.

18/9

Igår åkte jag och Bixie till SPHK´s utställning för samojeder i Visseltofta. På plats fanns även Jytte med Freyia från oss. Hur det gick ser ni under resultat. Sänder ett stort Grattis till Jytte som fick certet på fina Freyia.

 

Ny bild på Bixie under våra hundar och på hennes egen sida - Bixie. Tack för bilden Jytte.

 

Vi har fått en ny bild på Nikita som ni ser under kullinfo, Tresna Nikita. Tack Camilla för bilden.

 

11/9

En ny bild på Dot under hennes egen sida - Nadja.

En ny bild här till vänster på Kerak som på vår tur hittade en del vatten att svalka sig i.

 

Ny indexbild på en av våra dragturer som vi nu äntligen fått komma igång med igen. På bilden är det Soraya och Aneira i led samt Sorba och Enola i wheel.

 

3/9

Igår åkte jag ner till SPHK Västras utställning i Tånga hed. Valparna gjorde premiär i ringen bland annat. Tack för hjälpen Anna och tack för sällskapet - Anna, Dan, Micke och Monika. Hur det gick ser ni under resultat.

 

Nya bilder på Bixie och Dot på deras egna sidor samt under våra hundar.

 

28/8

I fredags fick vi besök av Smulor- Geardni Auviq, det var länge sedan vi sågs och så skoj att träffas igen. Ni ser lite nya bilder på Smulor på hans egen sida - Kullinfo, Geardni Auviq. Smulor var på många vis så lik Aniuk, så skoj när de kan bli så lika som dessa två grabbar är.

Stort tack för besöket.

 

Vi har även fått några nya bilder på Nesjeka och Bronya. Ni ser några på Nesjeka under kullinfo, Tresna Nesjeka. Samt en ny här till vänster på båda tjejerna.

Stort tack för bilderna Susanne.

 

9/8

Vi har fått en ny bild på Bajka. Ni ser den här till vänster. Tack för bilden Katja.

 

8/8

Vi har fått nya bilder på Ylva. Ni ser en här till vänster samt en på hennes egen sida under kullinfo, Isita - Ylva. Tack för bilderna Remco.

 

4/8

Vi har fått två nya bilder på Nasti som ni ser under kullinfo, Tresna- Nasti.Tack för bilderna Monika.

 

30/7

Igår åkte de sista av våra valpar till sitt nya hem med Robert och Anna i Holland. Vi önskar er stort lycka till med Bialka och Naska. Nya bilder på killarna finner ni på deras sida under kullinfo, Chiquita - Bialka och på kullinfo, Tresna - Naska.

 

Vi har fått två nya bilder på Buffy som ni ser under kullinfo, Chiquita - Buffy.Tack för bilderna Monika.

 

Nya bilder på våra valpar också under våra hundar samt i deras galleri - Nadja och Bixie.

24/7

 

Idag säger vi GRATTIS till våran Yuki kull som fyller 4 år. Stort grattis till Elli, Enyi, Enola, Eluk och Everest och hoppas ni alla får en underbar dag!!

 

 

 

 

 

 

 

 

23/7

 

Då har Bajka, Bronya och Nesjeka börjat sin resa till sitt nya hem. Ni ser nya bilder på dem under deras egan sidor under kullinfo- Chiquita - Bajka - Bronya samt kullinfo- Tresna - Nesjeka.

Stort lycka till Katja med Bajka samt Andreas och Susanne med Bronya och Nesjeka och tack för besöket i helgen.

 

Även Bonnie flyttade idag och vi önskar Niclas med familj lycka till med henne. Ny bild på Bonnie på hennes sida under kullinfo, Chiquita - Bonnie.

 

13/7

Vi har fått nya bilder på Yulle som är på fjälltur. Ni ser en ny under kullinfo, Isita - Yulle samt tre nya här till vänster. Tack för bilderna Moa.

 

7/7

Lite nya bilder på de små. Ni ser några under Tatiyanas valpar här >> samt lite under Aneiras valpar här >>.

 

Några nya bilder på Bixie på hennes egen sida - Bixie.

 

En ny bild på Bonnie under kullinfo, Chiquita - Bonnie.

 

4/7

Vi har fått en ny bild på Buddha, ni ser den unde kullinfo, Chiquita - Buddha. Tack för bilden Lisa.

 

28/6

Vi har fått lite nya bilder på Buffy, Nasti och Yrja. Ni ser dem under kullinfo, Chiquita - Buffy , kullinfo, Tresna - Nasti. samt kullinfo, Isita - Yrja.

Tack för bilderna Monika.

 

26/6

Lite nya bilder på de små. Ni ser några under Tatiyanas valpar här >> samt lite under Aneiras valpar här >>.

 

Ny bild på Nadja/Dot på hennes egen sida - Nadja.

 

23/6

Glad Midsommar allihopa.

 

Lite nya bilder från några av utflykterna som varit sedan sist. Ni ser några under Tatiyanas valpar här >> samt lite under Aneiras valpar här >>.

 

Nya bilder på Yulle som ni hittar under kullinfo, Isita - Yulle. Tack Hampus för bilderna.

 

20/6

Vi har fått en ny bild på Primus. Ni ser den under kullinfo, Tresna - Nyfikne Primus. Tack för bilden Kari.

 

19/6

Valparna hittar på nya bus hela tiden och är på utflykter och turer, ibland blir det bilder och ibland inte. men nu finns det lite nya bilder på dem. De flesta är under Aneiras valpar här >> men även på dem finns alla med och så finns det några under Tatiyanas valpar här >>

 

15/6

Vi har fått några nya bilder på Bonnie. Ni ser en ny under kullinfo, Chiquita - Bonnie samt en ny här till vänster. Stort tack för bilderna Eva.

 

Några nya bilder under Aneiras valpar här >> samt Tatiyanas valpar här >>

 

10/6

Lite nya bilder på de valpar som är kvar här efter dagens utflykt. Ni ser dem som vanligt under Tatiyanas valpar här >> samt Aneiras valpar här >>

9/6

Idag säger vi stort GRATTIS till våran fantastiska Nimbly kull som fyller 9 år. Stort GRATTIS till Soraya, Sorba, Snöa, Aila, Samira, Frost, Schaufuss, Isak och Silas. Hoppas ni alla får en helt underbar dag.

 

 

 

 

 

 

 

 

7/6

Någon enstaka ny bild på de kvarvarande valparna under Tatiyanas valpar här >> samt Aneiras valpar här >>

 

6/6

Så har Nikita flyttat hem till pappa Kiro. Lycka till med henne Camilla. Ni ser nya bilder av henne på hennes egen sida kullinfo, Tresna - Nikita.

 

Det övriga gänget stannar här ett tag nu innan de beger sig mot sina nya hem.

 

4/6

Då har även Bonnie flyttat till sin nya familj i Jönköping. Lycka till med henne. Ni ser hennes egen sida under kullinfo, Chiquita - Bonnie.

 

Bixie och Nadja har fått egna sidor så ni kan följa dem under våra hundar - Bixie respektive Nadja.

 

3/6

Nu har några valpar flyttat och vi önskar dem lycka till i sina nya familjer. Först ut var Nyfikne Primus som flyttade till Norge, ni ser hans egen sida under kullinfo, Tresna - Nyfikne Primus.

Nästa man ut att flytta var Buddha som inte flyttade så långt ifrån oss, endast någon timme och ni ser hans egen sida under kullinfo, Chiquita - Buddha.

 

Vidare flyttade Nasti och Buffy och de flyttade till Micke och Monika och där finns ju sedan tidigare bland annat Yrja och Temudjin från oss. Ni ser deras sidor under kullinfo, Tresna - Nasti samt kullinfo Chiquita Buffy.

 

Sedan åkte även Bellini hem till Gyttorp och ni ser hennes egen sida under kullinfo, Chiquita Bellini.

 

Sedan har Bixie och Nadja tagit plats under våra hundar. Deras egna sidor kommer efter hand. Vi välkomnar dem till flocken och det blir spännande att följa dem.

 

Ny bild här till vänster på Nyfikne Primus innan han åkte hem. En massa bus på honom var det istället för att vilja fotas...

 

2/6

Nu börjar en del valpar att röra sig hemåt men några kommer stanna här ett tag till så några nya bilder på de valpar som skall stanna finns nu under Tatiyanas valpar här >> samt Aneiras valpar här >>

 

Bilder på de andra kommer efter hand att de lämnar boet och deras egna sidor blir klara.

 

26/5

Ny bild på Faina under kullinfo, Sira - Faina. Tack för bilden Anna.

 

Nya valpbilder på Tatiyanas valpar här >> och Aneiras valpar här >>

23/5

Idag säger vi grattis till vår Sira kull som fyller 6 år. Stort grattis till Fenyia, Freyia, Faina, Fjodor, Viky, Sven och Vitus. Hoppas ni får en underbar dag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Samt nya bilder på valparna. Tatiyanas valpar som nu är 8 veckor och Aneiras valpar som nu är 7 veckor. Ni finner dem som vanligt under Tatiyanas valpar här >> och Aneiras valpar här >>

Många av de enskilda bilderna har Camilla Nyström tagit när hon var på besök. Stort tack för bilderna.

Det finns även ett album med bilder på facebook där jag fått massa bilder från Camilla. Kika gärna in där med.

 

16/5

Igår var det Aneiras valpar som fick åka på utflykt. Även de fick en biltur och tanken var till sandtaget, men då stora delar av sandtaget var upptaget av andra så blev det bus i kanten av det istället.

Ni ser massa nya bilder på Aneiras valpar här >>

 

15/5

Igår var vi på utflykt med Tatiyanas valpar. Det blev en bilutflykt till sandtaget där man kan springa och leka massor i sanden. Massa backar upp och ner samt en massa mjuk och tung sand att springa i. Alla tyckte det var så skoj att busa där. Massa nya bilder finns från sandtaget under Tatiyanas valpar här >>

 

12/5

Då är alla valparnas namn klara och godkända hos SKK. Se mer under kullinfo - Chiquita och Tresna kullen.

Nya bilder på Aneiras valpar här >> samt nya på Tatiyanas valpar här >>

 

Nu får vi försöka hjälpa våren och värmen på traven så vi tar bort vinterbilden på indexsidan och sätter dit en ny söt valpbild på fröken grå från Tatiyanas kull istället.

 

10/5

Nya bilder på Aneiras valpar här >> samt nya på Tatiyanas valpar här >>

 

3/5

Nya bilder på Aneiras valpar här >> samt nya på Tatiyanas valpar här >>

 

30/4

Några nya bilder på Aneiras valpar här >> samt några nya på Tatiyanas valpar här >>

29/4

Idag säger vi stort grattis till vår Geardni kull som fyller 7 år. Grattis till Aniuk, Aneira, Smulor, Cantona och Bizou. Hoppas ni får en underbar dag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Några nya bilder på Aneiras valpar här >> som flyttat ifrån valplådan och även varit ute lite samt några nya på Tatiyanas valpar här >>

Valparna träffade även varandra lite utomhus som ni ser på bilderna.

 

Samt nya bilder på Yumi såsom vi är vana att se henne... i full fart. Se på hennes egen sida - Yumi.

 

27/4

Några nya bilder på Aneiras valpar här >> samt många nya på Tatiyanas valpar här >>

 

24/4

Idag har vi nåtts av det trista beskedet att Coda har fått lämna oss och traskat över regnbågsbron. Vi är ledsna över beskedet och våra tankar går till Line med familj som under dessa åren gett Coda ett fantastsikt liv. Tack för det Line. Kram till er. Ett par nya sista bilder på Coda finns på hans sida under kullinfo, Ceavvi - Coda samt en här nedan. Tack för de fina bilderna Line.

R.I.P Coda - PDP Snötrollens Ceavvi Coda

 

22/4

Mycket har hänt i valplådan nu främst hos Tatiyana där valparna har lämnat valplådan och nu har ett rum istället. De äter även vanlig mat utöver mjölken numera. De leker mera och är mer fart i. Jag har försökt fota alla valpar enskilt vilket inte är det enklaste men det finns några försök iallafall. Lite nya bilder på Tatiyanas valpar här >>

 

Jag har även försökt med enskilda bilder på Aneiras valpar, vilket var ännu svårare men några blev det iallafall. Ni ser dem under Aneiras valpar här >>

 

19/4

Ännu fler nya bilder på Aneiras valpar här >>

 

17/4

Nya bilder på Aneiras valpar som nu också öppnat ögonen. Bilderna ser ni här >>

Nya bilder på Tatiyanas valpar som ni ser här >>

 

15/4

Ännu fler nya bilder på Tatiyanas valpar.

 

14/4

Nya bilder på Aneiras valpar som ni ser här >>

Nya bilder på Tatiyanas valpar som ni ser här >>

 

Nya bilder på Enola som ni finner under Enolas egen sida - Enola.

 

Ny bild på Sorba här till vänster.

 

Samt trodde vi att vi hade vår nu och skulle önska er alla en glad påsk men vet inte om det blev god jul istället för så här ser det ut hos oss nu. Bild från dagens dragtur.

10/4

Ny bild på Aniuk under våra hundar och på hans egen sida - Aniuk.

 

9/4

Nya bilder på Aneiras valpar som ni ser här >>

Samt någon ny bild på Tatiyanas valpar där de första har börjat öppna ögonen nu. De ser ni här >>>

 

Ny bild på Enola under våra hundar och på hennes egen sida - Enola.

Ny bild på Elli på hennes egen sida - Elli.

 

6/4

I måndags skulle ju Kiska fyllt 12 år om hon hade funnits med oss, men vi är glada för att hennes dotter Aneira finns med oss och vi blev ännu gladare när vi i måndagskväll - samma datum som Kiska föddes på fick valpar efter Aneira dvs barnbarn till Kiska. Att det sedan den 3 april firas kärlekens dag passar väl inte annat än utmärkt för detta fantastiska. Efter fjolårets trista upplevelse visste vi inte om vi vågade hoppas på valpar efter Aneira då vi visste att detta verkligen var vår sista chans men nu är de här, så underbart. Se mer på sidan valpar.

Samt några nya bilder på Tatiyans valpar här >>

5/4

Idag nåddes vi av det extremt tragiska beskedet att Tritze har lämnat oss. Tritze är en parningsvalp som vi tog efter vår Kerak från Little Rocky´s kennel i Norge. Han var en otroligt härlig hund som älskade alla och alla älskade honom. Han var med i vårt team under flera år och gjorde mycket bra jobb där. Bland annat var han med i det vinnande teamet på de Nordiska mästerskapen år 2010-2013 och han var ju inte bara duktig utan han var snygg också. Han fick tre fina kullar med valpar efter sig och det enda han saknade hos oss var egentligen mer egen tid och att bli mer bortskämd då han verkligen älsakde att få uppmärksamhet och vara ensam med sin ägare. Så de sista tre åren har han bott hos Kerstin som ensamhund och han hittade verkligen hem där, de var som gjorda för varandra - Tritze och Kerstin. Vi hade givetvis hoppats på många år till för dem men tyvärr blev det ett chockbesked när han plötsligt blev dålig och de fann flera tumörer på flera av hans inre organ och det fanns absolut inget att göra än att låta honom vandra vidare. Vi är ledsna, men ännu mer ledsna för Kerstins skull som misste sin bästa vän. Jag är så ledsen för din skull Kerstin, beklagar så. Tritze är en hund vi aldrig kommer glömma och han har satt sina spår i många för när man träffade Tritze så blev man kär. R.I.P PDP SE UCH SE (POLAR)CH Little Rocky´s Quicker Than You - Tritze

 

 

 

 

 

 

Nya bilder på sidan valpar.

 

4/4

Vi har fått en ny bild av Hubbe på 12 årsdagen. Ni finner den under kullinfo, Oppas - Kancho/Hubbe. Stort tack för bilden Benita.

3/4

Idag var det 12 år sedan snötrollens första kull såg dagens ljus. Vi säger stort grattis till Kerak, Hubbe, Kinjo och Nalle som fortfarande finns med oss.

 

 

 

 

 

 

 

 

Samt skänker vi stora tankar till våra kära som lämnat oss - vår egen Kiska samt syskonen Kiwa, Kwik och Elvis. Ni är så saknade.

 

 

 

 

 

 

 

Samt här kommer en bild på vårt födelsedagsbarn Kerak, ni ser även en till bild här till vänster. Grattis Kerak!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nya bilder på Yumi på hennes egen sida - Yumi samt under våra hundar.

 

2/4

Nya bilder under sidan valpar.

 

1/4

Igår nåddes vi av det tragiska beskedet att Elvis har lämnat oss. Elvis eller Kenai som han hette i stamtavlan är från vår första kull och skulle fylla 12 år på måndag. Alltid trist när våra kära lämnar oss och våra tankar går till ägarna.

 

30/3

Några nya bilder på sidan valpar.

 

29/3

Tatiyanas valpar har kommit se mer under planerade kullar och under valpar.

 

24/3

Vi har fått en ny bild Yulle och ni finner den under kullinfo, Isita - Yulle. Tack för bilden Hampus och Moa.

23/3

Idag säger vi GRATTIS till vår Isita kull som blir 1 år. Stort grattis till Yrja, Yumi, Yaisa, Ylva och Yulle. Hoppas ni alla får en underbar dag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi har även fått några nya bilder på Yaisa och Yrja. Ni ser dem under kullinfo, Isita - Yaisa och Yrja. Samt en ny bild här till vänster på Temudjin från vår Eira kull. Tack för bilderna Ann och Monika.

 

Vi har vi även fått en bild på Tikaani som ni finner under kullinfo, Eira - Tikaani. Tack för bilden Birger.

 

Jag har även fått en bild av Sara från fjället på Polardistans. Ni ser bilden under kullinfo, Yuki - Eluk samt under resultat. Tack för bilden Sara.

 

22/3

Idag säger vi GRATTIS till våran Eira kull som fyller 3 år. Stort grattis till Tatiyana, Tamika, Talvi, Teyla, Tikaani, Temudjin, Teo, Titeuf, Tigrou och Zeke. Hoppas ni alla får en bra dag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12/3

Vi har fått bilder från tävlingen i Furudal. Ni ser nya bilder på både Linda och Fredriks spann under galleri. Stort tack för bilderna Manne och Jeanette.

Ny indexbild på Fredrik och hans vinnande team.

 

Vi har även fått en bild från målgången på DP60 i Furudal/Hamra. Ni ser den under galleri. Tack för bilden Lone.

 

11/3

Årets upplaga av polardistans blev den tuffaste på många många år säger tävlingsledningen från tävlingen pga vädret som var på fjället med vind och massa drevsnö och ändå gjorde hundarna och förarna ett så fantastiskt jobb. Beni slutade på en total 6.e plats med Titeuf i led på hela distansen i detta väder och Sara som körde för första gången och körde med endast två hundar - Eluk och Teyla kom på total 10:e plats. Vi är imponerade både av er och hundarna, ni är så duktiga och stort stort Grattis!!

Resultatsidan är uppdaterad.

 

Ny bild på Titeuf från tävlingarna under samojedveckan på DP60. Ni ser dem under kullinfo, Eira - Titeuf. Tack för bilderna Camilla.

 

9/3

Vi vill gratulera Sara med hundarna Eluk och Teyla samt Beni som körde Titeuf som ledarhund i sitt team och som idag kom i mål på VM - polardistans 165km. De har kört pulka med sina hundar och inte haft de bästa väderförhållandena så extremt bra jobbat av er. Mer info om placering och förhoppningsvis bilder kommer nör alla deltagare kommit i mål och resultaten publicerats.

 

1/3

Vi kan meddela att Tatiyana är dräktig, se mer under planerade kullar.

 

I helgen som var tävlade Freyia i Danmark tillsammans med Benny. Det var första gången som de tävlade tillsammans och första gången på länge som Freyia fick köras ensam men oj vad bra det gick ändå. Se mer under resultat.

23/2

Zeke är röntgad och ögonlyst. Se mer under kullinfo, Eira - Tano/Zeke. Tack Lasse för att du kollade.

18/2

Vi har varit iväg på semester med hundarna för lite tävlingar och för mycket slädkörning. Vi började resan till Lomsjöhed och där njöt vi i en vecka av härliga slädturer på som vanligt underbara spår.

 

Sedan bar det av till Furudal och samojedernas vintervecka med Nordiskt mästerskap för samojeder i drag mm. Först ut var den korta banan med NM status. Banan var 11,5km lång och oerhört teknisk. Det var en skoj bana och hundarna älskade den också, men man bheövde verkligen ha koll på vad man gjorde, men med tungan rätt i munen lyckades vi klara oss runt bra och med bra fart både Fredrik och jag. jag ( Linda ) startade i 6 spanns kalssen med fyra egna hundar och 2 inlånade varav Temudjin är född hos oss samt Serac som är barnbarn till våran Silas så det var ju extra skoj. Med massa löptikari spannet gjorde det hela lite med komplicerat i hur de skulle gå i apsnnet men det löste sig bra ändå. Fredrik startade i 4 spannsklassen och efter första dagen ledde vi båda två i våra klasser, inte med jättemycket men med tillräckligt att det räckte att den bakom inte fick köra om. Vi lyckades hålla våra konkurrenter bakom oss under andra dagen även om vi såg dem bakom oss flera gånger... genom detta blev det alltså dubbla guld till snötrollens kennel på NM 2017, det var skoj.

 

På måndagen var det utställning men där deltog vi inte med någon hund i år utan hade detta mer som vilodag för hundarna och förberedde kommande. På tisdagen var det dags för den lite längre banan på 2x30km. Dessvärre kunde inte den genomföras i Furudal som planerat pga lite för lite snö på delar av den banan. Så den flyttades till Hamra.

Nytt i år var att första dagens start gick klockan 18.00 på kväellen dvs i mörker och att man därför kunden få "pimpa" släde och hundar med lite lampor eller liknande, vilket några gjorde. Detta var skoj och vid mål var det extra pampigt med eldkorgar och en massa marschaller. Ett skoj inslag helt enkelt. Dag 2 gick i dagsljus och totalt vann Fredrik även denna klass i år.

 

Extra skoj var att Angi och Beni med Titeuf kom och startade här. Så nu har Titeuf fått ta sin plats under bruksmeriterade hundar.

 

Vi gratulerar alla snötroll med sina ägare som var i spåren och även de som har avkommor till våra snötroll. Se mer om resultatet under resultat.

 

Våra hundar är uppdaterade på sina egna sidor med godkända meriteringar mm.

 

Under veckan i Furudal avslöjades även årets hundar och årets draghund 2016 var Elli, så skoj ch så välförtjänt på en duktig hund. Vi hade även flera hundar med på listan ( placering 1-8 var snötroll i år ) över årets draghund så det är uppdaterat på hundarnas egna sidor.

På andra plats för årets samojed var det Teo från oss så vi säger stort grattis till ägaren Andreas till detta. Ytterligare placeringar för årets samojed, årets utställningstik samt årets veteran finns att finna på hundarnas egna sidor.

 

Efter en vecka med massa arbete ch fina resultat blev det någon dag med skön slädkörning innan det åter var dags att vända hemåt för vardagen igen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Här är det friåkning på sjön med var sitt team. Yumi passar på att vara ledarhund i Fredriks team och jobbar mycket bra där vilket var extra skoj.

 

Tack till er som gjort denna vecka trevlig. Alltid lika skoj att se er samt skoj med några nya bekantskaper också.

 

Inte så mycket bilder ännu, men förhoppningsvis kommer det flera snart.

14/2

 

Grattis till Ceavvi kullen som idag fyller 8 år. Stort grattis till Chomsky, Coda, Chanuq, Czaarii, Celsius, Nimbus och Nikki. Hoppas ni får en underbar dag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aneira är parad, se mer under planerade kullar.

 

29/1

Tatiyana är parad, se mer under planerade kullar.

 

Vi vill gratulera Sara med Eluk och Teyla till väl genomförd tävling på Vildmarksracet om ca 120 km som de genomförde med pulka och skidor. Bra jobbat Sara och hundarna, ni var så duktiga.

 

26/1

Nu finns en bild på Varg samt stamtavlan för den tänkta kombinationen med Varg och Tatiyana. Titta under planerade kullar.

25/1

Vi har varit en sväng i Lomsjöhed och njutningskört lite men även varit över till Hamra för att tävla på Grönlandsklubbens tävlingar. Hur det gick ser ni under resultat.

Hundarnas sidor uppdaterade med godkänt DP60 för de som deltog samt nytt championat för Tamika och Tatiyana på sina sidor.

Sidan bruksmeriterade är uppdaterad med fyra nya polarchampionat genom Tamika, Tatiyana, Teodor och Temudjin. Grattis alla.

Sidan champions är uppdaterade.

Sidan galleri uppdaterad med några bilder från resan.

Stort tack alla för en trevlig helg och flera trevliga dagar i Lomsjöhed och Hamra.

Utöver hundkörning hann vi givetvis med lite mys också. Här nedan en bild på Enola som ligger skönt på sin huvudkudde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En ny bild på Elli på hennes egen sida under våra hundar - Elli.

Ny index bild från starten i hamra och bilden är tagen av Mats Söderkvist, stort tack för bilden.

 

11/1

Sidan planerade kullar är uppdaterad med lite planer för våren.

 

Vi har fått en ny bild på Fjodor som ni finner under kullinfo, Sira - Fjodor. Tack för bilden Kati.

 

Ny index sida från en av turerna när vi hade fått lite snö att springa på någon dag i alla fall, tyvärr varade det inte så länge men vi får vara glada för det lilla då.

 

6/1

Vi har fått en ny bild på Smulor, ni ser den under kullinfo, Geardni Auviq. Stort tack för bilden och infon Hartmut.

 

4/1

Då var det nytt år och vi ser tillbaka på 2016 som ett både positivt och negativt år. Vi förlorade två härliga familjemedlemmar genom Kiska, vår första egen uppfödda tik samt hennes mor och vår stamtik Tanisha, vilket givetvis var mycket tungt.

Vi fick en kull med valpar där vi behöll Yumi som förgyller vår vardag med en massa hyss.

På tävlingarna var det ett bra år som bla slutade med guld på polarhundsmästerskapen och nordiska mästerskapen för Fredrik samt silver på de nordiska mästerskapen och brons på polarhundsmästerskapen för Linda med olika snötroll. Samt en del andra trevliga tävlingar och turer som kördes utöver all träning vi lagt ner.

 

Vi vill tacka alla valpköpare som tar så bra hand om sina hundar samt alla som röntgar, ögonlyser och meriterar sina hundar och som hör av sig och meddelar hur ni har och sänder bilder mm. Samt vill vi gratulera till många fina resultat för våra valpköpare. Vi är så tacksamma och så stolta över er, tack. Vi ses vidare under 2017.

 

29/12

Vi har fått nya bilder på Ylva. Ni ser en liten här till vänster på Ylva och matte samt en till ny under kullinfo, Isita - Ylva. Tack för bilderna Remco.

25/12

Vi har fått lite nya bilder från Zeke som ni ser under kullinfo, Eira - Tano. Stort tack för den Lasse. samt från Freyia som ni ser under kullinfo, Sira - Freyia. Tack för dem Jytte samt fårn Leia som ni ser en fin julbild hä nedan ifrån och till vänster ser ni Leia med sin nya favoritleksak - kaninen. Tack Hannah för bilder och info.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16/12

Vi önskar alla vänner och valpköpare en riktigt god jul och ett gott nytt år.

 

Ny bild på Yaisa under kullinfo, Isita - Yaisa. Tack för bilden Ann.

 

Samt en liten film från dagens träning. Ni ser den under galleri - slädfilmer.

8/12

Dåligt med uppdatering just nu men här kommer lite...

Vädret ändrar sig snabbt just nu och snön kommer och går lite. Förra helgen hade vi för andra gången lite snö under tassarna. Dock är det fortfarande hjul som gäller som fordon men ändå skönt med lite snö under tassarna. Det byttes dock fort till is och träning har varit omöjlig i några dagar. Idag var det tio plusgrader och isen var borta så det var glädje på många att de fick springa igen trots att det var så varmt. Nedan några bilder från dagens tur samt från helgens ena tur med två spann.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Här är det Mika och Aneira i led och bakom följer sedan Tatiyana, Yumi, Enola, Enyi, Raya, Aniuk och Elli.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Från helgens tur här ovan så är det till vänster Lindas spann med Enyi och Elli i led samt Mika, Yumi och Aneira bakom. På den högra bilden är det Fredriks spann med Tatiyana och Soraya i led samt Aniuk och Enola bakom.

 

Många härliga turer har vi, men dessvärre är vi inte så duktiga på att komma ihåg att fota så ofta.

Men nu längtar vi efter snö och slädturer så vi hoppas det snart blir av.

 

15/11

Aniuks dotter Anechka är ögonlyst. Aniuks avkommor är uppdaterade.

 

12/11

Teyla är röntgad och ögonlyst och resultaten ser ni under kullinfo, Eira - Teyla. Tack Ida för att du kollade.

 

29/10

Vi har fått ännu ett glädjande besked och det är att PDP SE(POLAR)CH Snötrollens Oppas Kiwa också har tilldelats kennelklubbens bruksavelspris. Vi gratulerar ägaren Eva Skullman till den fina utmärkelsen.

 

24/10

Idag fick vi glada nyheter i brevlådan av Svenska kennelklubben. Kennel snötrollens har tilldelats bruksuppfödarspris på kenneln samt bruksavelspris på Sorba. Se priserna här >>>

Vi tackar alla valpköpare som bruksmeriterat sina hundar.

 

Vi har även fått nya bilder av Yulle. Ni ser dem under kullinfo, Isita - Yulle. Tack för bilderna Ann som var fotografen.

Ny bild på Ylva under kullinfo, Isita - Ylva. Tack för bilden Remco.

 

9/10

Igår var jag och Monika på SPHK´s utställning i Missmyra. Jag hade med mig Tatiyana och Yumi. Yumi hade mycket bus i kroppen och lekte med alla grästovor i ringen och visa sig samtidigt...

 

Tatiyana skötte sig bra och det räckte till det sista certet och därmed kan hon titulera sig Svensk utställningschampion. Det är kennels 8:e egen uppfödda utställningschampion.

 

Hur de övriga resultaten gick kan ni se under resultat.

Stort tack för trevligt sällskap Monica och extra stort tack till Ann och Stefan samt Moa och Hampus som var där med sina valpar. Så skoj att se dem igen.

 

Idag blev det körning tillsammans med Monica och Camilla och deras hundar. En trevlig tur med som vanligt mycket hjort på turen...

 

Tack för en trevlig helg!

 

Tatiyanas sida är uppdaterad, våra hundar är uppdaterad och Tatiyana har fått flytta in på championsidan.

4/10

Idag säger vi Grattis till våran Chaos kull dvs Leia som fyller 9 år. Stort grattis Leia och hoppas du får en underbar dag.

 

 

 

 

 

 

 

 

27/9

I helgen var vi på besök hos Micke och Monika för hundkörning och även lite hundutställning. På lördagen drog Monika och jag mot Voxna och utställning i Gävle dala, vilket skulle visa sig bli en mycket lång dag då domaren var otroligt långsam i sin bedömning och till slut fick vi ge upp i väntan på finalerna och dra oss hemåt istället.

Teo var med på sin första utställning och vilken debut det blev...

Hur det gick ser ni under resultat.

 

Under lördagen var Micke och Fredrik ute och körde hund och på söndagen stack vi iväg allesammans för hundkörning på deras underbart fina körvägar. Som vanligt utan bilder då... men härliga turer blev det.

 

Stort tack för en trevlig helg Micke och Monika.

 

Det blev lite nya bilder på några hundar också så ni ser nya bilder på Teo och Temudjin under kullinfo, Eira- Teo och Temudjin. Samt ny bild på Yrja under kullinfo, Isita - Yrja.

 

Vi har även fått veta att Coda har fått godkänt på klövjetest silver i Norge. Grattis Line och Coda.

 

Ny bild på Ylva under kullinfo, Isita - Ylva. Tack för bilden Remco.

21/9

Vi har fått ta farväl av våran fina och underbara Tanisha. Saknaden är stor och det har varit väldigt jobbigt. Tanisha är ju grunden till hela vår kennel, vår stamtik. Hon fick 17 valpar i två kullar här på kenneln och sedan har hon ett gäng barnbarn och barnbarnsbarn idag som vi är oerhört glada, stolta och tacksamma över.

Tanisha har fått flytta ner till i vårt minne på sidan våra hundar.

Index sidan är uppdaterad med en av de sista bilderna på vår fina Tanisha samt hennes egen sida -Tanisha är uppdaterad med några av de sista bilderna på henne.

Tanisha som blev 14 år och nästan 4 månader gammal. Det är en aktningsvärd ålder för en så fin dam som hon. Viljan och envisheten fanns kvar i henne in i det sista och hon var mycket bestämd på hur allt skulle vara. Hon har varit den självklara flockledaren genom alla år och ingen har någonsin ifrågasatt det i vår flock. Även en självklar ledare på spannet där hon också fått lära upp många yngre till nya duktiga ledarhundar av hennes barn och barnbarn. Hon var en så enkel hund att ha och de sista åren har hon vägrat vara i hundgård utan bott i trädgården eller inomhus - allt efter vad hon önskade och bestämde.

Vi har oerhört mycket minnen med denna hund och vi är glada att ha hennes avkommor hos oss och hon kommer leva vidare genom dessa vilket vi uppskattar och gläds åt.

Sov gott älskade Tanisha !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18/9

Vi har fått en ny bild på Titeuf som ni ser under kullinfo, Eira Titeuf. Tack Beni för bilden.

 

Äntligen efter lång väntan och längtan så har temperaturen kommit ner lite och det var dags för premiär med dragträningen för gänget. Lika lyckliga hundar som ägare tror jag. Härligt var det iallafall så nu hoppas vi det håller i sig med svalare väder och mycket hundkörning.